Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » CITROMOS FOKHAGYMALEVES, ROPOGÓS BELEVALÓKKAL

felvitel dátuma: 2012-07-23 19:53:58       mai nézettség: 2       nézettség: 2038
részletes recept
CITROMOS FOKHAGYMALEVES, ROPOGÓS BELEVALÓKKAL
Hozzávalók 4 személyre:

1 fej fokhagyma
30 dkg gomba
2 p.natur joghurt
3 ek.étkezési keményítő
1/2 db citrom
1 pár virsli
1 ek. cukor
friss oregánó 
bors,
zsemlemorzsa
olívaolaj

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 2 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A megtisztított gombákat apróra vágjuk, de pár darab (3-4) kalapját sze­letelve félre tesszük. Egy kevés olajon sóval, borssal megpároljuk az apróra vágott gombát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és fél citrom levét. Fel­öntjük egy liter vízzel és jól összeforraljuk. A joghurtokat alaposan elkeverjük az étkezési keményítővel; a forró léből pár kanállal hozzá­teszünk ­azaz hőkiegyenlítést végzünk­, és a levest besűrítjük. Az utolsó pillanatban oregánóval ízesítjük és egy evőkanál cukrot is dobunk hozzá és a levesünket készre főzzük.
A szeletelt gombákat megsózzuk és a felkarikázott virslivel együtt zsemlemorzsába forgatjuk illetve kissé belenyomkodjuk, és forró olajban megpirítjuk őket. Tálaláskor a virslikarikákat és a gombaszeleteket a leves tetejére halmozzuk, oregánó levélkékkel díszítjük.

Szakács: azŐrültSzakács


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*