Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Citromos fantázia

felvitel dátuma: 2014-03-03 13:37:48       mai nézettség: 1       nézettség: 1308
részletes recept
Citromos fantázia
Hozzávalók 8 személyre:

A barna lapokhoz (2 db)

40 dkg liszt

10 dkg margarin

10 dkg kristálycukor

1 db tojás

3 ek. kakaó

4 dl tejföl

1 csomag sütőpor

A vaníliás piskótáhpz:

6 db tojás

6 ek. kristálycukor

6 ek. liszt

2 ek. étolaj

A citromos krémhez:

1 liter tej

10 ek. búzadara

25 dkg margarin

25 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

1 citrom

25 dkg baracklekvár

4 ek. rumaroma

20 dkg tortabevonó

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A barna lapokhoz való nyersanyagot egy tálban összegyúrjuk, két részre osztjuk és kinyújtjuk. Tepsiben 180 fokon 15 perc alatt két lapot sütünk belőle. Elkészítjük a vaníliás piskkótát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukorral simára keverjük. Hozzáadagoljuk a lisztet és a két evőkanál olajat. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgájához óvatosan hozzákeverjük és 180 fokos sütőben megsütjük. Elkészítjük a krémet. A liter tejet a búzadarával felfőzzük, sűrű állagot kell  kapnunk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a búzadarás krémhez adjuk. Belefacsarjuk a citrom levét, belereszeljük a héját, beletesszük a vaníliás cukrot.

Összeállítjuk a süteményt. Az egyik barna lapot lerakjuk, meglocsoljuk rumaromával, megkenjük baracklekvárral. A citromkrém felét rátesszük, majd a piskótát is rumaromával meglocsoljuk, baracklekvárral megkenjük, majd a citromkrém másik felét is rátesszük. Következik a másik barna lap. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és megkenjük vele a süteményt. Csak másnap szeleteljük.

Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*