A barna lapokhoz (2 db)
40 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg kristálycukor
1 db tojás
3 ek. kakaó
4 dl tejföl
1 csomag sütőpor
A vaníliás piskótáhpz:
6 db tojás
6 ek. kristálycukor
6 ek. liszt
2 ek. étolaj
A citromos krémhez:
1 liter tej
10 ek. búzadara
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom
25 dkg baracklekvár
4 ek. rumaroma
20 dkg tortabevonó
A barna lapokhoz való nyersanyagot egy tálban összegyúrjuk, két részre osztjuk és kinyújtjuk. Tepsiben 180 fokon 15 perc alatt két lapot sütünk belőle. Elkészítjük a vaníliás piskkótát. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a kristálycukorral simára keverjük. Hozzáadagoljuk a lisztet és a két evőkanál olajat. A fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgájához óvatosan hozzákeverjük és 180 fokos sütőben megsütjük. Elkészítjük a krémet. A liter tejet a búzadarával felfőzzük, sűrű állagot kell kapnunk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a búzadarás krémhez adjuk. Belefacsarjuk a citrom levét, belereszeljük a héját, beletesszük a vaníliás cukrot.
Összeállítjuk a süteményt. Az egyik barna lapot lerakjuk, meglocsoljuk rumaromával, megkenjük baracklekvárral. A citromkrém felét rátesszük, majd a piskótát is rumaromával meglocsoljuk, baracklekvárral megkenjük, majd a citromkrém másik felét is rátesszük. Következik a másik barna lap. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és megkenjük vele a süteményt. Csak másnap szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.