A cukkínit megmossuk, kettévágjuk, magját kiszedjük és a TW Zöldséghámozóval meghámozzuk.
Az Új Generációs Konyhai Előkészítő Késsel daraboljuk, és a TW Kézi Reszelőn lereszeljük.
Beletesszük egy megfelelő méretű Mesterszakács Főzőedénybe.
Hozzáadjuk az alaposan megtisztított citromok Julienne Hámozóval leszelt héját és a fehér, hártyás rész nélküli citromhúst, amit szintén feldarabolunk az Új Generációs Konyhai Előkészítő Késsel. Magjait eltávolítjuk.
Hozzáadjuk a cukrot is. Összekeverjük és 20 percig állni hagyjuk.
Amikor felforr, kisebb fokozaton főzzük kb. negyed óráig.
Rúd mixerrel pépesítjük.
Ezután hozzákeverjük a dzsem fixálót és még 2-3 percig főzzük.
Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vaníliás cukrot.
Forrón kisebb üvegekbe töltjük, lezárjuk. 5 percre fejre állítjuk az üvegeket, majd visszafordítás után végleges helyükre tesszük a dzsemünket.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.