Rettenetesen zavar a mittudomén milyen nevű edények halmaza. Nem lehetne a reklámot kihagyni és csak a recepttel foglalkozni?
- 4-5 db csirke felsőcomb, olyan 60 dkg legyen, vagy mell
- 1,5 dl fehér vagy rose bor
- 1 kisebb citrom
- 1 ek liszt
- 1 dl tejföl
- só
- bors
- majoránna
Előmelegítek egy 24 cm-es, 2,5 l-es AMC edényt a visiotherm első piros jelzéséig. Közben a combokat megmosom, bőrüket lehúzom, kicsontozom és csíkokra vágom. A felmelegedett edényben minden oldalukon átpirítom. Fűszerezem, ráteszem a fedőt és kb 5 perc alatt puhára párolom.
Közben a ctromot megmosom, kevés héját reszelek, félreteszem. A lisztet elkeverem a tejföllel, és a citrom levével.
Amikor a hús puha, először a citrom reszelt héját szórom rá, de ez ne legyen sok, majd felengedem a borral, kicsit összeforralom. Ráöntöm a lisztes, citromos tejfölt, kb. 5 percig fedő alatt összefőzöm.
Sült hasábburgonyával tálalom, de szerintem rizs is illik hozzá.
Nagyon finom, könnyű pecsenye.
Rettenetesen zavar a mittudomén milyen nevű edények halmaza. Nem lehetne a reklámot kihagyni és csak a recepttel foglalkozni?
egyébként meg ehhez szerintem a krokett illik :)
Kedves Éva! Nem, nem lehet kihagyni, mert ez egy főzési technika, amit ezen a módon csak az AMC főzőrendszerében lehet elkészíteni. Azt azért mégsem várhatod tőlem, hogy ha végre már áttérhettem egy korszerűbb főzési technikára, akkor a receptjeimet visszabutítsam a hagyományosra. Ez olyan lenne, mintha az automata mosógép használata mellett azt írnám le, hogy a lepedőt hány percig kell sulykolni a patakban... Még akkor sem tenném, ha ezt - tévesen - némelyek az automata mosógép reklámjának értékelnék. Igazad van, krokettel is finom. Úgy is készítettük már.
Na ne! Ez rémes! Hogy képesek emberek ilyesmire? Ezt az országot az irigység fogja tönkretenni!
Jöttem már én is megnézni, hát tényleg elszomorító! Tömény rosszindulat!
Ne bántsátok! Mondjuk, engem is elszomorít, hogy ilyen frusztrált emberek élnek közöttünk, de nézzük a dolog jó oldalát: UGRÁSSZERŰEN MEGNŐTT AZ ÉRDEKLŐDÉS A RECEPTJEIM IRÁNT!!!
Engem nem zavarnak az edények, de én ezek nélkül és liszt nélkül szoktam ehhez hasonlót készíteni. Csak ajánlani tudom. Én krokettel vagy tócsnival csinálom.:)
Én meg mindig tésztával készítek hasonló mártásos húsokat - ahány ház, annyi szokás. Azt viszont nem értem, miből gondolja bárki is, hogy az ő elképzelése az egyedül jó. Nekem van AMC edényem, sajnos csak egy, de azt mondhatom, bár lenne több is, mert az biztos, hogy a legjobb!
Köszi Zsuzsa! Finom ez a pecsenye,én is elkészítem .Igaz ,nincs olyan flancos edényem,de ha lenne,nyílván abban. Tetszett a hasonlatod ,a mosógép -patak:D
Hát, én már csak ilyen plasztikus vagyok! :) Tudod, az a baj, hogy ezeket a flancos edényeket egy honfitársunk találta fel, az egész világon ismerik, akár büszkék is lehetnénk rá, ehelyett...
Az a baj Zsuzsa, hogy jelenleg ott tartok, hogy kikapcsolhatják az áramot, ételt is kölcsönből veszek.Ezért áll a blogom is egy ideje. Így nem futja AMC-re. Nem hinném, hogy ettől nem lennék elég büszke rá. Csak én ezer éves edényekkel főzök. Az még nem rossz dolog. Ahogy azt is írtam, hogy nekem semmi bajom a receptleírásával. Mindenki úgy készíti, ahogy tudja.
Ezt megértem és nagyon sajnálom, de tudod, erről nem a nagy értékű termékek tehetnek, még csak azok sem, akik használják őket. Egyébként sem hiszem, hogy bárki Rád értette volna, amiket írt, én biztosan nem. Szerintem a receptjeim hagyományos módon is elkészíthetők, legtöbbjüket mi is főztük akkor is, amikor még nem volt AMC-nk.
Most már nekem is van AMC edényem! Imádoooom! Ennél jobb nem létezik!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.