Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Citromos csirke

felvitel dátuma: 2011-02-05 18:53:03       mai nézettség: 1       nézettség: 3861
részletes recept
Citromos csirke
Hozzávalók 4 személyre:

4 egész csirkecomb (vagy tetszőleges alkatrészek) 1 citrom só, bors, majoránna 5 dkg vaj

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, sóval, borssal, majoránnával ízesítjük. Tupper Tepsibe fektetjük(hagyományosban is ugyanúgy készíthető). A citromot megmossuk, sárga héját ráreszeljük a húsra, majd kettévágjuk, és a levét ráfacsarjuk. Mellékockázzuk a vajat, parányi vizet öntünk alá, majd fólia alatt 45-50 perc alatt megpároljuk (csirke életkorától és húsvastagságtól függően!). Aztán a fóliát levéve ropogós pirosra sütjük. Citrom karikákkal díszítjük! Szerecsendióval illatosított habos krumplipürével vagy rizi-bizivel tálaljuk

Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Ráczné Szép Anna Mária 2011 február 12

Nagyon jól néz ki,gondolom finom lehet!Ahogy időm lesz,megfogom csinálni,és beszámolók arról ahogy sikerült.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*