Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Citromkrémes torta

felvitel dátuma: 2015-07-15 22:48:00       mai nézettség: 1       nézettség: 1051
részletes recept
Citromkrémes torta
Hozzávalók 12 személyre:

8 db tojás

8 ek cukor

nagy csipet 

8 ek finomliszt

4 ek olvasztott vaj

1 kk. vanilia aroma

reszelt citromhéj

krémhez:

2.5 citrom leve és héjja.

15 dkg cukor

3 db tojás

10 dkg vaj

2 kk étk.keményítő

50 dkg mascarpóne

2,5 dl habtejszin

Díszitéshez kandírozott narancsés citromkarikák.

4 kocka fehércsoki

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A 8 db tojásból és a többi hozzávalóból egy kerek tortaformában piskótát sütünk.

Ha kihűlt betesszük a hűtőbe.

A krémhez a három tojást a cukorral gőz fölött addig verjük/ kb 5 perc/ amíg sűrüsödni kezd. Közben beletesszük a citromok levét és lereszelt héjját.

A keményítőt egy kis vízzel elkeverjük és azt is a még forró krémbe öntjük. Ha levettük a gőzről, hozzátesszük a vajat és a szobahőmérsékletű, mascarpónét.

Addig kavarjuk, míg kihül. Másnapig betesszük a hűtőbe. A hűtőből kivett piskótakarikát kettévágjuk, megtöltjük krémmel, majd a külsejét is nagyjából vékonyan bevonjuk. Másnapig a hűtőben tartjuk majd díszítjük. Először a torta tetejét alakítjuk ki, megszórjuk apróra vágott kandírozott citrommal és naranccsal majd körben kicifrázzuk.

Körbemérjük az oldalát, bejelöljük milyen nagyságú "rózsákat" tudunk csinálni, majd működésbe léphetünk a habzsákkal.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*