8 db tojás
8 ek cukor
nagy csipet só
8 ek finomliszt
4 ek olvasztott vaj
1 kk. vanilia aroma
reszelt citromhéj
krémhez:
2.5 citrom leve és héjja.
15 dkg cukor
3 db tojás
10 dkg vaj
2 kk étk.keményítő
50 dkg mascarpóne
2,5 dl habtejszin
Díszitéshez kandírozott narancs- és citromkarikák.
4 kocka fehércsoki
A 8 db tojásból és a többi hozzávalóból egy kerek tortaformában piskótát sütünk.
Ha kihűlt betesszük a hűtőbe.
A krémhez a három tojást a cukorral gőz fölött addig verjük/ kb 5 perc/ amíg sűrüsödni kezd. Közben beletesszük a citromok levét és lereszelt héjját.
A keményítőt egy kis vízzel elkeverjük és azt is a még forró krémbe öntjük. Ha levettük a gőzről, hozzátesszük a vajat és a szobahőmérsékletű, mascarpónét.
Addig kavarjuk, míg kihül. Másnapig betesszük a hűtőbe. A hűtőből kivett piskótakarikát kettévágjuk, megtöltjük krémmel, majd a külsejét is nagyjából vékonyan bevonjuk. Másnapig a hűtőben tartjuk majd díszítjük. Először a torta tetejét alakítjuk ki, megszórjuk apróra vágott kandírozott citrommal és naranccsal majd körben kicifrázzuk.
Körbemérjük az oldalát, bejelöljük milyen nagyságú "rózsákat" tudunk csinálni, majd működésbe léphetünk a habzsákkal.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.