Tészta:
40 dkg. liszt,
2 db. tojás,
1 db. citrom reszelt héja,
1 cs. sütőpor,
10 dkg. zsír, vagy 14 dkg. vaj.
Krém:
3 cs. vaníliás főzős puding,
6 dkg. liszt,
36 dkg. cukor,- kóstolni kinek mennyi,
1l.tej,
5 db. tojás habja,
25 dkg. margarin,
3 db. citrom leve.
Tetejére:
Őrölt dió.
Elkészítése:
A tésztának valókat összegyúrjuk,kinyújtjuk, és zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és megsütjük és kihűtjük . A pudingokat sűrűre főzzük,a megadott hozzávalókkal, és még forrón hozzáadjuk a margarint és a felvert habot. A tetejét őrölt dióval szórjuk meg.
Ezután a betenni a fagyasztóba 2-órára utána kivenni, szeletelni és mehet a hűtőbe.
Lakosné Bán Erzsébet receptje nagyon finom ajánlom mindenkinek aki szereti a citromos ízt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.