Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Citromfűszörp

felvitel dátuma: 2011-06-08 23:23:16       mai nézettség: 1       nézettség: 5592
részletes recept
Citromfűszörp
Hozzávalók 6 személyre:

30 db kb 25 cm-es citromfű
2,5 l víz
3,5 dg citromsav
75 dg cukor
 

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A megmosott citromfű szárakat egy 3 l-es befőttes üvegbe rakom. A vízbe belekeverem a citromsavat, és a  citromfűre öntöm, lezárom, és 3 napig macerálom az ablak párkányán. Közbe néha megkevergetem. 3 nap után a vizet leszűröm, hozzákeverem a cukrot, felforralom, és főzöm 10 percig. Tiszta steril 7 dc-s  sötét üvegekbe öntöm, így forrón, és szintén sterilizált parafadugókkal lezárom, és az üvegek tetejét még élelmiszerfóiával körültekerem. Száraz gőzben hagyon kihűlni a szörpöt, majd sötét helyen tárolom.
Megjegyzés: tavaly több cukorral készítettem ezt a szörpöt, de túlságosan édes volt és kevésbé érződött a ciromfű íze. Megmaradok a jövőben is ennél az aránynál.

Szakács: Rozi


Film link: http://www.facebook.com/l/4c3b4vv_dbVTVCIiXxFsDQKnDKg/somorcik.sz.rozalia@gmail.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Márta 2011 június 8

Ennek nagyon orulok,koszi,citromsav fontos bele?

0/10 Piroska 2011 június 9

Köszi a receptet, nekem is van citromfűvem és kifogom próbálni. Nem éled meg a 3 napos áztatással?

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*