Ennek nagyon orulok,koszi,citromsav fontos bele?
30 db kb 25 cm-es citromfű
2,5 l víz
3,5 dg citromsav
75 dg cukor
A megmosott citromfű szárakat egy 3 l-es befőttes üvegbe rakom. A vízbe belekeverem a citromsavat, és a citromfűre öntöm, lezárom, és 3 napig macerálom az ablak párkányán. Közbe néha megkevergetem. 3 nap után a vizet leszűröm, hozzákeverem a cukrot, felforralom, és főzöm 10 percig. Tiszta steril 7 dc-s sötét üvegekbe öntöm, így forrón, és szintén sterilizált parafadugókkal lezárom, és az üvegek tetejét még élelmiszerfóiával körültekerem. Száraz gőzben hagyon kihűlni a szörpöt, majd sötét helyen tárolom.
Megjegyzés: tavaly több cukorral készítettem ezt a szörpöt, de túlságosan édes volt és kevésbé érződött a ciromfű íze. Megmaradok a jövőben is ennél az aránynál.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.