1. A citromot megmossuk, megszárítjuk, hosszában kettévágjuk, héjastól fölszeleteljük, kiszedjük a magokat, és egy nagyobb lábasba tesszük.
2. Ráöntjük a vizet, és egy napig állni hagyjuk.
3. Másnap föltesszük főni. Miután forrni kezd, 15-20 percig forraljuk, néha megkavarjuk.
4. Egy napot ismét állni hagyjuk.
5. Hozzáöntjük a cukrot, és addig forraljuk, amíg olyan állagú lesz, hogy a tányérra cseppentve, megkocsonyásodik. (Kb. forrástól számított 35-45 perc)
6. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, és miután kihűlt, a helyére tesszük.
Mivel héjastól kerülnek a lábasba, így a végeredménykicsit kesernyés íz, de finom.
Ezzel a mennyiséggel kb. 8 db kicsi üveg tölthető meg.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.