Nagyon finom ! A csaladom azert szereti mert nem tul edes !
Tészta: 8db tojás, 8 ek. cukor, 4 ek. darált dió,8 ek. liszt.
Krém: 6 dl tej, 10 dkg vanília puding,15 dkg cukor, 15 dkg ráma, 2 csm. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja és leve.
Díszitéshez: 1 -2 db zöld citrom, izlés szerint tejszínhab.
Tészta:A 8 tojás fehérjét felverem kemény habbá a 8 ek. cukorral, majd bele teszem a tojásárgáját, ezzel is verem még 1-2 percig. Ezután beleteszem a darált diót, majd végűl lazán belekeverem a 8 ek. lisztet. Ki zsírozott és lisztezett tortaformába öntöm és előmelegített sütőben közepes fokozaton sütöm.
Krém: A 6 dl tejből , 10 dkg pudingból és a 15 dkg cukorból pudingot készítek. Ha kihűlt hozzákeverem apránként a rámát a vaníliás cukrot, majd a citrom reszelt héjját és a levét.
A kihűlt piskótából három lapot készítek. Krémmel megkenem az alsó lapot, ráhelyezem a középsőt, azt is megkenem krémmel, majd ráhelyezem a felső lapot. Kívülről bekenem a maradék krémmel és díszítem tetszés szerint.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.