1 cs babapiskóta, 2 cs. vanilia puding, 1 cs.tejszinhabpor, 3 ekanál cukor, 2 citrom, 2 kanál zselatin, 1 cs.gyümölcszselé cukorka, 8 dl tej, 20 dkg ráma
A vanília pudingokat a cukorral és 1/2 liter tejjel megfőzzük, belenyomjuk a 2 citrom levét, és belereszeljük a citromok héját, zselatinnal sűrítjük.
A tejszinhabport a maradék tejjel felverjük.
A rámát habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz és a felvert tejszínből is teszünk hozzá 4 kanállal. 1 szív alaku tortaformát szorosan lerakunk babapiskótával, ráöntjük a krém felét, majd újabb sor babapiskóta, arra kenjük a krém másik felét. A tejszinhabbal bevonjuk a torta tetejét 1 cm magasan, majd 1/2 órára hűtőbe tesszük.
Ezután levesszük a tortaforma oldalát s a maradék habbal a süti oldalát is bekenjük. A tetejét cukros mogyoróval megszórjuk, gyümölcszselé cukorral díszítjük.
Páromnak szülinapjára készítettem, üdítő, szép és finom!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.