Így nagyon gusztinak néz ki,most készítem a holnapi évfordulónkhoz.De biztos nagyon finom lesz.
Piskóta:
Krém:
Piskóta:
Különválasztjuk a tojás fehérjét a sárgájától: a fehérjét egy tálba tesszük, a sárgáját lehetőleg a hajában hagyjuk, így könnyen tudjuk majd adagolni. A fehérjét kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a cukrot, ezután pedig a sárgáját. Ha eddig géppel dolgoztunk, akkor most már kézzel kell kevernünk mindenképp, vagy egy habverővel, vagy egy nagy lapú fakanállal. 2-kanalanként hozzákeverjük a lisztet. Az első adaggal hozzáadjuk a sütőport. Óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze a habot. Kikenünk egy tortaformát vajjal és liszttel. Gázsütő esetén 2-es fokozaton készre sütjük. Piskótát hústűvel szoktuk leellenőrizni, ha már nem ragad a tűre a tészta akkor megsült. Kihűtjük.
Krém:
A lisztet csomó mentesen elkeverjük a tejjel, és kis lángon addig melegítjük míg puding sűrű nem lesz. Ha esetleg becsomósodna, és már sűrűsödik levehetjük a tűzről és gyors kavargatással eldolgozzuk a csomókat. Lehűtjük. A cukrot, a vajjal, a citrom reszelt hajával és levével elkeverjük. Ha kihűlt a főzött krém, ezt is a citromos keverékhez adjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a habfixálókat.
A piskótát vízszintesen 3 részre osztjuk. Az első lapot megkenjük a krém kb 1/3-ával, és a tejszínhab 1/3-ával. Rátesszük a középső lapot, ezt is megkenjük a krém és tejszín 1/3-ával. Rátesszük a tetejét, a maradék krémmel bekenjük a tortánk oldalát és tetejét, a maradék tejszínhabbal pedig ízlés szerint díszítjük. Tehetünk citrom darabokat a lapok közé is, és a tetejére is ízlés szerint.
A recept variálható különböző gyümölcsökkel. A lisztes-tejes főzött krém helyett használhatunk pudingot is. Ebben az esetben is ½ liter tejet használunk, viszont a margarint a porcukorral nem kell külön ízesíteni.
Így nagyon gusztinak néz ki,most készítem a holnapi évfordulónkhoz.De biztos nagyon finom lesz.
Elkészítetem és nagyon finom volt, 2 nap alat elfogyot,
Ha citrom torta, akkor az csak jó lehet! Igazán gusztusos, nagyon jól néz ki!!
Be kell valljam a dekorációban volt némi segítségem rutintalanságom miatt (először készítettem). Örülök, hogy sikere volt az évfordulón :)
Nagyon szép. Szívesen látnánk szeletet is, hogy a belső részről is.
A legközelebbi sütés alkalmával készítek szeletről is képet, és feltöltöm.
Csodás!Gratulálok!
szép!!!
Nagyon tetszett, ezért választottam, már most készitem negyedszerre. Mindenki szereti. Köszönöm hogy megosztottad ezt a finomságot.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.