Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Citrom Torta

felvitel dátuma: 2011-02-26 20:14:18       mai nézettség: 1       nézettség: 15526
részletes recept
Citrom Torta
Hozzávalók 6 személyre:

Piskóta:

  • 7 tojás
  • 7 kanál cukor
  • 7 kanál liszt
  • ½ csomag sütőpor

Krém:

  • 4 kanál liszt
  • ½ liter tej
  • 1 citrom + 1 díszítéshez
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • ½ liter tejszín
  • 2 csomag habfixáló
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Piskóta:

Különválasztjuk a tojás fehérjét a sárgájától: a fehérjét egy tálba tesszük, a sárgáját lehetőleg a hajában hagyjuk, így könnyen tudjuk majd adagolni. A fehérjét kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a cukrot, ezután pedig a sárgáját. Ha eddig géppel dolgoztunk, akkor most már kézzel kell kevernünk mindenképp, vagy egy habverővel, vagy egy nagy lapú fakanállal. 2-kanalanként hozzákeverjük a lisztet. Az első adaggal hozzáadjuk a sütőport. Óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze a habot. Kikenünk egy tortaformát vajjal és liszttel. Gázsütő esetén 2-es fokozaton készre sütjük. Piskótát hústűvel szoktuk leellenőrizni, ha már nem ragad a tűre a tészta akkor megsült. Kihűtjük.

Krém:

A lisztet csomó mentesen elkeverjük a tejjel, és kis lángon addig melegítjük míg puding sűrű nem lesz. Ha esetleg becsomósodna, és már sűrűsödik levehetjük a tűzről és gyors kavargatással eldolgozzuk a csomókat. Lehűtjük. A cukrot, a vajjal, a citrom reszelt hajával és levével elkeverjük. Ha kihűlt a főzött krém, ezt is a citromos keverékhez adjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a habfixálókat.

A piskótát vízszintesen 3 részre osztjuk. Az első lapot megkenjük a krém kb 1/3-ával, és a tejszínhab 1/3-ával. Rátesszük a középső lapot, ezt is megkenjük a krém és tejszín 1/3-ával. Rátesszük a tetejét, a maradék krémmel bekenjük a tortánk oldalát és tetejét, a maradék tejszínhabbal pedig ízlés szerint díszítjük. Tehetünk citrom darabokat a lapok közé is, és a tetejére is ízlés szerint.

A recept variálható különböző gyümölcsökkel. A lisztes-tejes főzött krém helyett használhatunk pudingot is. Ebben az esetben is ½ liter tejet használunk, viszont a margarint a porcukorral nem kell külön ízesíteni.

Szakács: Keny


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

7/10 Varga Magdolna 2011 március 19

Így nagyon gusztinak néz ki,most készítem a holnapi évfordulónkhoz.De biztos nagyon finom lesz.

10/10 Varga Magdolna 2011 március 26

Elkészítetem és nagyon finom volt, 2 nap alat elfogyot,

0/10 Ági 2011 április 1

Ha citrom torta, akkor az csak jó lehet! Igazán gusztusos, nagyon jól néz ki!!

0/10 Eniko0606 2011 április 13

Be kell valljam a dekorációban volt némi segítségem rutintalanságom miatt (először készítettem). Örülök, hogy sikere volt az évfordulón :)

0/10 Marcsi64 2011 április 28

Nagyon szép. Szívesen látnánk szeletet is, hogy a belső részről is.

0/10 Eniko0606 2011 május 16

A legközelebbi sütés alkalmával készítek szeletről is képet, és feltöltöm.

0/10 Prantnerné Taba Katalin 2011 november 4

Csodás!Gratulálok!

10/10 marusko 2012 június 15

szép!!!

10/10 Magdolna Vinczene Fejes 2016 április 14

Nagyon tetszett, ezért választottam, már most készitem negyedszerre. Mindenki szereti. Köszönöm hogy megosztottad ezt a finomságot.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*