Szuper! Most annyira megkívántam a sült szalonnát:-)!
4 szelet sertés tarja csont nélkül /14-16 dkg/db/
6-8 gerezd fokhagyma
30 dkg füstölt szalonna
őrölt fekete bors
só
grill vagy steak fűszerkeverék
étolaj
Előkészítés: A tarja szeleteket kiklopfoljuk, a hártyás, inas részeket bevagdossuk, majd befűszerezzük. A fokhagymát apróra vágjuk. A szalonnából 4 darab k.b. 6-8 cm hosszú, 1 cm széles szeletet vágunk. Hosszában középen egyszer, keresztben 4-5 helyen bevágjuk. A befűszerezett tarját egy edénybe tesszük, megszórjuk a fokhagymával, és olajjal leöntve 1-2 napig pácoljuk.
Elkészítés: Egy serpenyőben kisütjük a szalonna szeleteket, majd félre tesszük. A visszamaradt zsírban szép pirosra sütjük a tarját.. A sült szalonna szeleteket /előzőleg pirospaprikába mártva/ a húsra helyezzük. Sült burgonyát készítettem mellé
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.