Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Könnyű » Cigánypecsenye

felvitel dátuma: 2011-09-18 10:13:51       mai nézettség: 1       nézettség: 4533
részletes recept
Cigánypecsenye
Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet sertés tarja csont nélkül /14-16 dkg/db/

6-8 gerezd fokhagyma

30 dkg füstölt szalonna

őrölt fekete bors

grill vagy steak fűszerkeverék

étolaj

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A tarja szeleteket kiklopfoljuk, a hártyás, inas részeket bevagdossuk, majd befűszerezzük. A fokhagymát apróra vágjuk. A szalonnából 4 darab k.b. 6-8 cm hosszú, 1 cm széles szeletet vágunk. Hosszában középen egyszer, keresztben 4-5 helyen bevágjuk. A befűszerezett tarját egy edénybe tesszük, megszórjuk a fokhagymával, és olajjal leöntve 1-2 napig pácoljuk.

Elkészítés: Egy serpenyőben kisütjük a szalonna szeleteket, majd félre tesszük. A visszamaradt zsírban szép pirosra sütjük a tarját.. A sült szalonna szeleteket /előzőleg pirospaprikába mártva/ a húsra helyezzük. Sült burgonyát készítettem mellé

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Hani 2011 szeptember 18

Szuper! Most annyira megkívántam a sült szalonnát:-)!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*