1 kg Sertés tarja vagy lapocka 12 szelet
25 dkg füstölt szalonna
6 gerezd fokhagyma
2 ek piros őrölt paprika
1 teáskanál majoranna
3 ek mustár
5 ek oliva olaj
Őrölt bors ízlés szerint
Só ízlés szerint
1. A páchoz egy keverőtálba öntsünk olajat, amire reszeljük rá a fokhagymákat, majd szórjuk bele a fűszerpaprikát, és a majorannát.
2. Adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk-borsozzuk az egészet, majd rendesen keverjük el.
3. A hússzeleteket vágjuk ujjnyira, és semmiképp ne klopfoljuk ki őket! Majd egy ecset segítségével kenjünk be őket oldalanként, de ha nincs ecsetünk, akkor mártogassuk a pácba a szeleteket. Majd lefedve minimum 1 órát pácoljuk, de minél tovább hagyjuk a pácban, annál jobb lesz a végeredmény!
4. A füstölt szalonnát is vágjuk szeletekre, lehetőleg ujjnyinál kicsit kisebbre. Majd metéljük be a szeleteket, és forró serpenyőbe süssük meg őket.
5. A szalonnából kisült zsírban süssük meg a sertéstarját, oldalanként 4-5 percig.
6. Tálaljuk az egészet saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával akár főtt kockára vágott burgonyával ,úgy, hogy a hússzeletekre a sültszalonna-taréjokat tesszük. Meglocsoljuk egy pici sült szafttal. Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.