Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Könnyű » Cigány pecsenye Csilditől

felvitel dátuma: 2018-11-25 16:24:24       mai nézettség: 3       nézettség: 1779
részletes recept
Cigány pecsenye  Csilditől
Hozzávalók 6 személyre:

1 kg Sertés tarja vagy lapocka  12 szelet

25 dkg füstölt szalonna  

6 gerezd fokhagyma  

2  ek piros őrölt paprika  

1 teáskanál majoranna

3 ek mustár  

5      ek oliva olaj

Őrölt bors  ízlés szerint

Só  ízlés szerint

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

1.    A páchoz egy keverőtálba öntsünk olajat, amire reszeljük rá a fokhagymákat, majd szórjuk bele a fűszerpaprikát, és a majorannát.

2.    Adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk-borsozzuk az egészet, majd rendesen keverjük el.

3.    A hússzeleteket vágjuk ujjnyira, és semmiképp ne klopfoljuk ki őket! Majd egy ecset segítségével kenjünk be őket oldalanként, de ha nincs ecsetünk, akkor mártogassuk a pácba a szeleteket. Majd lefedve minimum 1 órát pácoljuk, de minél tovább hagyjuk a pácban, annál jobb lesz a végeredmény!

4.    A füstölt szalonnát is vágjuk szeletekre, lehetőleg ujjnyinál kicsit kisebbre. Majd metéljük be a szeleteket, és forró serpenyőbe süssük meg őket.

5.    A szalonnából kisült zsírban süssük meg a sertéstarját, oldalanként 4-5 percig.

6.    Tálaljuk az egészet saját készítésű sült krumplival vagy tepsis burgonyával akár főtt kockára vágott burgonyával ,úgy, hogy a hússzeletekre a sültszalonna-taréjokat tesszük. Meglocsoljuk egy pici sült szafttal. Jó étvágyat!

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*