1/2 kg csirkemellfilé-só-őrölt bors-1/2 tömlős sajt, 3-4 gerezd fokhagyma
2 felsőcomb-2 tk chilli paprika-só-2 gerezd fokhagyma-1 csipet fűszerpaprika
1/4-1/2 kg cukkini-só-fehérbors-néhány szelet bacon szalonna
1-2 ek olíva- vagy napraforgóolaj
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
25x40 cm-es tepsit használtam, kiolajoztam. Az egyik sarkába helyeztem az előzőleg bevagdosott és bepácolt csirkecombokat( de ha nincs időnk és rögtön akarjuk, pácolás nélkül is elkészíthető ). Ezeket besóztam, borsoztam, bedörzsöltem fokhagymával, megkentem csilli paprikával és a végén leszórtam fűszerpaprikával. A tepsi másik szélébe raktam a kiklopfolt csirkemellfiléket, amelyeket szintén besóztam-borsoztam, zúztam rá fokhagymát és lelocsoltam tömlős sajttal. A harmadik finomságot a tepsiben pedig a felkarikázott cukkini képezte. Ezt csak picit kell megsózni és fehérborsozni, mert raktam rá szalonnaszeleteket és a belőle kicsorduló zsiradék is épp elég sós lesz! Lefedtem ezüst papírral és 200 fokon bedobtam a sütőbe. Kb. 15 perc után levettem a lánnát és hagytam megpirulni. Tarhonyával tálaltam+tetszés szerint savanyúsággal fogyasztható! Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.