50 dkg pulykahús ,
1 kk piros paprika ,
1 kk bors ,
1-1,5 tk só ,
1 közepes hagyma lereszelve ,
1-2 tk pulykasült fűszersó ,
6 ek hidegen sajtolt fűszerpaprikamag olaj
http://grapoilashop.hu/
Chili öntet:
3 ek chiliszósz ,
1 ek szójaszósz ,
1 tk vaj ,
1 kk ecet ,
1-2 szal újhagyma zöldje apróra vágva ,
2-4 szal koriander zöldje apróra vágva ,
1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
A húst 2x2 cm vagy 3x3 cm -es kockára vágjuk.
A hagymát lereszelem és az összes fűszerrel eggyütt egy tálba teszem.
Hozzáadom a kockára vágott húsokat és jól belemaszirozzuk a fűszereket.
1-2 órát minimum pihentetjük, hogy az izek összeérjenek.
Legjobb előző este elkésziteni.
A nyársakat 10-15 percre vizbe áztatjuk, hogy ne égjen meg.
Feltűzdeljük a húsokat és a nyársra a húsok közé tűzdelhetünk nagyobb kockára vágott paprikát és hagymát is.
Elektromos vagy kerti grillen pirosra sütjük.
Elkészitjük a chiliszoszt :
1 kk ecet ,
3 ek chiliszosz ,
1 ek szojaszosz ,
1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma ,
1 tk vaj ,
2-4 szal koriander zöldje apróra vágva ,
1-2 szál újhagyma zöldje.
Jól kikeverjük és a forró nyársra kenjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.