Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Könnyű » Chilis pulykanyars

felvitel dátuma: 2014-05-07 11:04:44       mai nézettség: 1       nézettség: 1382
részletes recept
Chilis pulykanyars
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg pulykahús ,
1 kk piros paprika ,
1 kk bors ,
1-1,5 tk só ,
1 közepes hagyma lereszelve ,
1-2 tk pulykasült fűszersó ,
6 ek hidegen sajtolt fűszerpaprikamag olaj
http://grapoilashop.hu/

Chili öntet:
3 ek chiliszósz ,
1 ek szójaszósz ,
1 tk vaj ,
1 kk ecet ,
1-2 szal újhagyma zöldje apróra vágva ,
2-4 szal koriander zöldje apróra vágva ,
1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A húst 2x2 cm vagy 3x3 cm -es kockára vágjuk.
A hagymát lereszelem és az összes fűszerrel eggyütt egy tálba teszem.
Hozzáadom a kockára vágott húsokat és jól belemaszirozzuk a fűszereket.
1-2 órát minimum pihentetjük, hogy az izek összeérjenek.
Legjobb előző este elkésziteni.
A nyársakat 10-15 percre vizbe áztatjuk, hogy ne égjen meg.
Feltűzdeljük a húsokat és a nyársra a húsok közé tűzdelhetünk nagyobb kockára vágott paprikát és hagymát is.
Elektromos vagy kerti grillen pirosra sütjük.

Elkészitjük a chiliszoszt :
1 kk ecet ,
3 ek chiliszosz ,
1 ek szojaszosz ,
1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma ,
1 tk vaj ,
2-4 szal koriander zöldje apróra vágva ,
1-2 szál újhagyma zöldje.

Jól kikeverjük és a forró nyársra kenjük.

Szakács: evi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*