Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Chilis bab variáció

felvitel dátuma: 2011-07-03 18:17:40       mai nézettség: 4       nézettség: 5319
részletes recept
Chilis bab variáció
Hozzávalók 6 személyre:

500 g hús (én sertés combot használtam) - fele darálva, fele kockázva

500 g szárazbab (én tarka vesebabot használtam)

2 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

2 db nagy paradicsom

2 db édes piros színű tv paprika

1 db csípős zöld hegyespaprika

1 kukoricakonzerv

opcionális mennyiségű paradicsomszósz/püré/sűrítmény

fél liter víz

1 tk keserűkakaópor

csipetnyi fahéj

ízlés szerint , őrölt chili

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 90 perc
Elkészítés:

A babot előző este beáztatom.

A hagymákat, a paprikákat és a paradicsomot durvára darabolom.

Felkockázom a húst.

A hagymát olajon megdinsztelem, ha már szép üveges hozzáteszem a darált és a felkockázott húst is, fehéredésig pirítom.

Hozzáadom a babot és felengedem kb fél liter vízzel.

Sózom, fedő alatt rotyogtatom, ha kell pótlom a vizet.

Mikor a bab már elég puha, hozzáadom a zöldségeket.

Ha már kicsit "összeesett" elkezdem fűszerezni: chili, kakaó, fahéj, Kóstolgatom. (chiliből sok ment bele)

Ha a bab már megpuhult, beleöntöm a kukoricát, összeforgatom és kész is.

 

Nem eredeti recept, ez az én verzióm :)

Szakács: Timi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*