500 g hús (én sertés combot használtam) - fele darálva, fele kockázva
500 g szárazbab (én tarka vesebabot használtam)
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db nagy paradicsom
2 db édes piros színű tv paprika
1 db csípős zöld hegyespaprika
1 kukoricakonzerv
opcionális mennyiségű paradicsomszósz/püré/sűrítmény
fél liter víz
1 tk keserűkakaópor
csipetnyi fahéj
ízlés szerint só, őrölt chili
A babot előző este beáztatom.
A hagymákat, a paprikákat és a paradicsomot durvára darabolom.
Felkockázom a húst.
A hagymát olajon megdinsztelem, ha már szép üveges hozzáteszem a darált és a felkockázott húst is, fehéredésig pirítom.
Hozzáadom a babot és felengedem kb fél liter vízzel.
Sózom, fedő alatt rotyogtatom, ha kell pótlom a vizet.
Mikor a bab már elég puha, hozzáadom a zöldségeket.
Ha már kicsit "összeesett" elkezdem fűszerezni: chili, kakaó, fahéj, Kóstolgatom. (chiliből jó sok ment bele)
Ha a bab már megpuhult, beleöntöm a kukoricát, összeforgatom és kész is.
Nem eredeti recept, ez az én verzióm :)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.