Tészta: 8 tojás, 8 ek. cukor, 8 ek. liszt, 1 cs. sütőpor.
0.75 l.-es üveg sárgabarack lekvár.
Töltelék: 25 dkg. ráma margarin, 25 dkg. porcukor, 2 cs. vaníliás cukor, 50 dkg. túró, 0.5 l. habtejszín.
A tészta hozzávalóit megfelezem/harmadolom és 2-3 piskótalapot sütök (tepsi méretétől függ). Még melegen felcsavarom lisztezett konyharuhával. Ha kihűlt a tészta megkenem baracklekvárral és felszeletelem.
Egy kerek aljú tálat kibélelek folpack-kal és formásan kirakom a szeleteket. Kiszámolom, hogy mennyire lesz szükség a tetejére és ami marad, azt elosztom a töltelék betöltésekor.
Töltelék: A margarinból, porcukorból, vaníliás cukorból habos krémet keverek, majd hozzáadom a túrót és szintén habosra keverem vele. A végén lazán beleforgatom a keményre vert habtejszínt és betöltöm a tortát.
A felülre kirakott piskóta tekercseket megszórom zsemlemorzsával (ez lesz az alja).
Hűtőben dermesztem, aztán a torta tálra borítom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.