Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Cézár saláta

felvitel dátuma: 2012-02-05 19:25:26       mai nézettség: 1       nézettség: 4729
részletes recept
Cézár saláta
Hozzávalók 2 személyre:

Salátához:

Öntethez:

  • 1 tojás sárgája
  • 2 tk mustár
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi petrezselyem
  • csipetnyi oregánó
  • csipetnyi bors
  • csipetnyi
  • 2 dl főzőtejszín
  • Worchester-szósz
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 5 perc

Elkészítés:
  1. A jégsalátát kettévágjuk, mindkét felét felszeleteljük, 1-1 tálba szórjuk.
  2. A paradicsomokat és az uborkát is felszeleteljük, egyenletesen elosztjuk a két tálban.
  3. Kézi habverővel kikeverjük az öntetet, (a lényeg, hogy a végén krémes állagú legyen) a tojássárgáját először a mustárral keverjük el, majd hozzáadjuk az olajat és a fűszereket valamint az összezúzott fokhagymát, végül a tejszínt és a Worchester-szószt. (Ízlés szerint bármiből adagolhatunk akár többet is, főleg, ha az erőteljesebb ízeket kedveljük.)
  4. A kész öntetet szintén kettéosztjuk és a két adag salátára kanalazzuk (át is forgathatjuk).
  5. A csirkemell filét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben hirtelen megpirítjuk. Frissen sülve a salátákra halmozzuk.
  6. Megszórjuk az adagokat krutonnal (pirított kenyérkockával), fokhagymás-pirítóst teszünk mellé és azonnal tálaljuk.
Szakács: Arenka


Film link: http://www.nosalty.hu/recept/cezar-salata

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 február 6

Nagyon fincsi és mutatós saláta!!:))

0/10 Makány Aranka 2012 február 6

Köszönöm.Látod, hányszoros adag készül nálunk?

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*