Gratula ez nagyon guszta és fincsi lehet!
20 cm-es tortaformához:
12,5 dk főtt cékla
12,5 dk étcsokoládé
6 dk margarin
10 dk porcukor
2,5 dk étkezési keményítő
1/2 kk sütőpor
2 dk cukrozatlan kakaó
5 dk darált dió
2 db tojás
2 cs vaníliás cukor
Málnáshab:
5-10 dk málna
2 dl Hulala (v. tejszín)
A céklát puhára főzni, majd meghámozni és pépesíteni. (én aprítóval pépesítettem)
A csokoládét a margarinnal, gőz fölött felolvasztani, kicsit hűlni hagyni, majd egy tálba önteni és állandó keverés mellett hozzáadni a tojásokat.
Ezután ebbe a sorrendbe belekeverni a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pépesített céklát, a kakaót, a sütőporral összekevert darált diót és végül a keményítőt.
Párperc alatt, így együtt simára keverni.
Egy tortaformát kibélelni sütőpapírral, majd beleönteni a masszát. Tetejét egyenletesen elsimítani, majd előmelegített sütőbe helyezni.
Közepes lángon, kb. 25-30 percig sütni..(én légkeverésnél 30 percig sütötte)
A sütőből kivéve a formába langyosra hűteni, majd rácsra helyezni és hagyni hogy teljesen kihűljön.
A málnát leturmixolni, majd egy szitán átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek bele.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan hozzákeverni a pépesített málnát.
A kihűlt tortát visszahelyezni a formába, majd a tetejére kanalazni a habot.
Hűtőbe tenni, hogy a hab egy kicsit megdermedjen és a málnás ízzel jól összeérjen.
Aki nem szeretné habbal díszíteni a browniet, annak azt tudom javasolni, hogy fagylalttal langyosan tálalja. (úgy is isteni finom!!!)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.