- 400 g cékla
- 250 g burgonya
- 1 szál póréhagyma
- 1 alma
- 1 babérlevél
- 900 ml zöldségleves
- 2 ek. olívaolaj
- só, bors, fokhagyma
- 2 ek. balzsamecet
Tormakrém-Crostini:
- 3 ág kapor
- 2 evőkanál reszel torma
- 100g 20%-os krémsajt
- só, bors
- 4 szelet barna kenyér
A céklát és a burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk és karikákra vágjuk. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, kimagozzuk, és kis darabokra vágjuk.
A zöldségeket, fokhagymát, babérlevelet és a levest egy edénybe tesszük, a Secuquickkel lezárjuk.
A legmagasabb fokozaton az első ablakig felmelegítjük. Ezután alacsonyabb fokozaton 8 percig főzzük.(Automata beállításnál az audiothermet 8 percre programozzuk, rátesszük a secu visiothermjére, körbeforgatjuk, amíg a soft felirat megjelenik.)
A kaprot megtisztítjuk és felaprítjuk. A kaprot, tormát és a sajtot összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
A Secuquicket a nyomás elengedése után kinyitjuk, a babérlevelet eltávolítjuk, olívaolajat adunk hozzá (elmaradhat), a levest pürésítjük, sóval, borssal és balzsamecettel fűszerezzük.
A kenyeret felszeleteljük, a tormakrémmel megkenjük és a leves mellé tálaljuk.
Az elkészítéshez szükséges AMC-termékek:
20 cm-es 4 literes egység, 20 cm-es Secuquick softline, automatikus főzésnél Navigenio és audiotherm.
Karcsúsító trükkjeink:
- A cékla, édes íze ellenére nagyon kevés kalóriát tartalmaz.
- Sok ballasztanyagot tartalmaz, hosszan felszívódó.
- A színt adó Betanin erősíti az immunrendszert és megelőzi a szív-és keringési rendellenességeket.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.