Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 5 szombat Vince névnapja

Főoldal » Céklaleves almás-meggyes

felvitel dátuma: 2011-10-26 17:54:22       mai nézettség: 1       nézettség: 3284
részletes recept
Céklaleves almás-meggyes
Hozzávalók 4 személyre:

4 kicsi cékla

4 db alma

10-15 dkg  meggy

2 kk. fahéj www.toldifuszer.hu

1 kk. gyömbér www.toldifuszer.hu

2 kk. puncs fűszerkeverék

4-5 db szegfűbors www.toldifuszer.hu

méz

2 dl tejszín

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A céklát meghámozzuk és felszeleteljük, az almát félbe vágjuk a magházát eltávolítjuk, megszórjuk fahéjjal, csurgatunk rá mézet és megsütjük.

A sült céklát és almát a fűszerkeverékkel kevés vízzel kicsit felfőzzük és beletesszük a meggyet és összerottyantjuk. A végén hozzáadjuk a tejszínt és leturmixoljuk. Sózzuk és beletesszük a mézet.

 (ha legközelebb nick nevet választok, az nagy valószínűséggel turmix lesz, mert szinte minden receptem így kezdődik vagy végződikJ)  

Ennek a levesnek a fantázianeve a „Hogyan fordítsuk meg a meccs eredményét?” lehetne. Sütöttem céklát almával, de valahogy nem olyan volt, ahogy elképzeltem. Mivel egész évben pátyolgattam a céklákat nem akartam, hogy a tyúkoknál végezzék, így amikor éppen vesztésre álltam az ételkészítesben megpróbáltam megfordítani  az eredményt.  Próbáltam a neten céklalevest keresni, de csak sós verziók voltak, de itt már mindenképpen az édes irányába kellett menni.  Azon elmélkedtem  milyen gyümölccsel tudnám kicsit tompítani a túl intenzív céklaízt,végül a meggyre esett a választásom. A meggy és tejszín nagyon kellemessé teszi ezt a levest.

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*