4 kicsi cékla
4 db alma
10-15 dkg meggy
2 kk. fahéj www.toldifuszer.hu
1 kk. gyömbér www.toldifuszer.hu
2 kk. puncs fűszerkeverék
4-5 db szegfűbors www.toldifuszer.hu
méz
2 dl tejszín
só
A céklát meghámozzuk és felszeleteljük, az almát félbe vágjuk a magházát eltávolítjuk, megszórjuk fahéjjal, csurgatunk rá mézet és megsütjük.
A sült céklát és almát a fűszerkeverékkel kevés vízzel kicsit felfőzzük és beletesszük a meggyet és összerottyantjuk. A végén hozzáadjuk a tejszínt és leturmixoljuk. Sózzuk és beletesszük a mézet.
(ha legközelebb nick nevet választok, az nagy valószínűséggel turmix lesz, mert szinte minden receptem így kezdődik vagy végződikJ)
Ennek a levesnek a fantázianeve a „Hogyan fordítsuk meg a meccs eredményét?” lehetne. Sütöttem céklát almával, de valahogy nem olyan volt, ahogy elképzeltem. Mivel egész évben pátyolgattam a céklákat nem akartam, hogy a tyúkoknál végezzék, így amikor éppen vesztésre álltam az ételkészítesben megpróbáltam megfordítani az eredményt. Próbáltam a neten céklalevest keresni, de csak sós verziók voltak, de itt már mindenképpen az édes irányába kellett menni. Azon elmélkedtem milyen gyümölccsel tudnám kicsit tompítani a túl intenzív céklaízt,végül a meggyre esett a választásom. A meggy és tejszín nagyon kellemessé teszi ezt a levest.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.