cékla
alma
mandarin (v. narancs)
citromlé
méz
csípős magos mustár
csipet só
olívaolaj
mandula
A céklát jól megmosni, majd annyi vízbe hogy jól ellepje, feltenni főni.
Ha puhára főtt, akkor megpucolni, majd ízlés szerinti méretűre felvágni. (én kb. 1 órán át főztem)
Az almát meghámozni, és szintén ízlés szerint feldarabolni.
A mandarint megpucolni, majd gerezdekre szedni. (narancs esetén, kisebb darabokra összevágni)
Egy tálba belenyomni a citromlevet, majd hozzáadni a mézet, a mustárt, csipet sót és az olívaolajat és jól összekeverni. (aki édesebben szereti egy pici cukrot, vagy édesítőszert is tehet hozzá)
Ezután beletenni a feldarabolt céklát és a gyümölcsöket, majd kézzel jó alaposan összeforgatni.
Legalább egy óráig állni hagyni, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben többször kézzel kicsit összeforgatni.
Tálaláskor a tetejét pirított mandulával megszórni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.