Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 14 szerda Bonifác, Gyöngyi névnapja

Főoldal » Cékla télre

felvitel dátuma: 2013-09-19 20:55:55       mai nézettség: 1       nézettség: 1948
részletes recept
Cékla télre
Hozzávalók 12 személyre:

Henger alakú cékla

víz,

ecet,

,

cukor,

őrölt kömény,

reszelt friss torma

kevés szalicil

Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A céklát megmosom jól, majd meghámozom még nyersen, aztán megint megmosom.
Henger alakú a cékla, ez jobb mint a kerek. Ketté hasítom, meg ahány felé kívánja, felszeletelem, aztán megfőzöm sós vízben.
A megfőtt céklát kiszedem, lecsepegtetem, üvegbe rakom és elkészítem a felöntőlét.
Megsaccolom mennyi kell és amiben főtt a cékla azt kipótolom, teszek bele cukrot ízlés szerint és tormát, lehet úgy is hogy egy darabkát beleteszünk az üvegbe, én lereszeltem és a vízbe raktam az őrölt köménnyel együtt, majd adtam hozzá ecetet is, ezekkel újra felfőztem a lét és megtöltöttem az üvegeket.
Lezárás előtt tettem minden üvegbe egy pici szalicilt és száraz dunsztba raktam ahol kihűlésig vannak..
Itt 12 üveggel lett, amihez 5 liternyi víz, 4 deci ecet (20 %), 3 teáskanálnyi , 3 mokkáskanál őrölt kömény, evőkanálnyi reszelt torma és annyi cukor lett téve hogy édeskés legyen.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*