Henger alakú cékla
víz,
ecet,
só,
cukor,
őrölt kömény,
reszelt friss torma
kevés szalicil
A céklát megmosom jól, majd meghámozom még nyersen, aztán megint megmosom.
Henger alakú a cékla, ez jobb mint a kerek. Ketté hasítom, meg ahány felé kívánja, felszeletelem, aztán megfőzöm sós vízben.
A megfőtt céklát kiszedem, lecsepegtetem, üvegbe rakom és elkészítem a felöntőlét.
Megsaccolom mennyi lé kell és amiben főtt a cékla azt kipótolom, teszek bele cukrot ízlés szerint és tormát, lehet úgy is hogy egy darabkát beleteszünk az üvegbe, én lereszeltem és a vízbe raktam az őrölt köménnyel együtt, majd adtam hozzá ecetet is, ezekkel újra felfőztem a lét és megtöltöttem az üvegeket.
Lezárás előtt tettem minden üvegbe egy pici szalicilt és száraz dunsztba raktam ahol kihűlésig vannak..
Itt 12 üveggel lett, amihez 5 liternyi víz, 4 deci ecet (20 %), 3 teáskanálnyi só, 3 mokkáskanál őrölt kömény, jó evőkanálnyi reszelt torma és annyi cukor lett téve hogy édeskés legyen.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.