Hozzávalók:
3-4 db cékla,2-3 krumpli,1-2 szál sárgarépa 50-40-10% arányban. Nekem összesen kb. 1200g .1 fej hagyma Valamint vaj, 100-120g kakukkfű 2-3 ág 1,5 l víz, só, 1,5 dl tejszín, 1 púpozott evőkanál liszt a habaráshoz.
Most lehet sokan furán néznek ,ezt még nem hallottam nem is ettem.De ha kipróbálja valaki ízleni fog nagyon ,mert tényleg finom .
A zöldségeket megpucoljuk, kockára vágjuk, a vajon a hagymát megdinszteljük majd a kakukkfüvet kb egy percig futtatjuk ebben a hagymás vajban, ez idő alatt nagyszerűen kicsalogatjuk a fűszer ízét, majd a kockára vágott zöldségeket ugyanezen a vajon karamellizáljuk. Felöntjük vízzel, sózzuk, és puhára főzzük. A zöldségekből folyamaton oldódnak ki az édes ízek, érdemes kóstolgatni, lehet utána kell majd sózni. Amikor puha minden, jöhet egy kis tejszínes habarás, de nem kell igazán sűrűnek lennie.Aki a főzelékeket szereti ,annak bíztosan ízleni fog. Nagyon egészséges és finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.