50 dkg spagetti
1 tojás
10 dkg bacon
20 dkg füstölt sonka
2 gerezd fokhagyma
só
őrölt fehér bors
szerecsendió
20 dkg trappista vagy parmezán sajt
4 dl főző tejszín
Előkészítés: A szalonnát és a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
Elkészítés: A szalonnát ropogósra sütjük. Rátesszük a sonkát és az átnyomott fokhagymát. Egy tálban villával felverjük a tojást. A szalonnás-sonkás raguhoz hozzáöntjük a tejszínt és a reszelt sajt felét. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, majd hozzáadjuk a felvert tojást. Kis lángon néhány percig óvatosan forraljuk míg a mártás kicsit besűrűsödik. A tésztát sós vízben kifőzzük tálaláskor még megszórhatjuk reszelt trappista vagy parmezán sajttal.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.