1 csomag spagetti
20-25 dkg húsos szalonna(vagy ha van akkor Proscuitto)
2 gerezd fokhagyma,
1/2 liter tejszín,
4 tojássárgája,
kb 2 dl fehér száraz bor,1
csokor friss bazsalikom,
parmezán ha nincs jó a sima reszelt sajt is
A tésztát megfőzzük sós vízben.,és melegen tartjuk.
Egy serpenyőben olíva olajon megpirítjuk a fokhagymát és a kockára vágott bacont. Hozzá öntjük a fehérbort és amikor már majdnem elpárolgott hozzáöntjük a tejszínt. Ha kell sózzuk borsozzuk.
Forrón belekeverjük a tojássárgáját,de már nem főzzük tovább. Tálalás előtt belekeverjük a az apróra vágott bazsalikomot.
A kész mártást a tésztára merjük és parmezánnal tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.