Nagyon szép és finom is lehet!Profi munka!Gratulálok!
Kenéshez:
Tálba szitáljuk a lisztet a sóval, ráreszeljük a margarint (nagy lyukon), valamint a főtt krumplit áttörve beletesszük. A tojások sárgáját a cukorral és az élesztővel összekeverjük, szintén hozzátesszük. Jól összedolgozzuk, szép fényes, rugalmas tésztát kapunk.
Letakarjuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett munkafelületen 1 cm vastagra nyújtjuk, átkenjük a felvert tojással.
Hármas hajtás következik: balról középre, jobbról rá, fentről középre, alulról szintén rá.
Ezután rögtön újra nyújtjuk, és a hajtogatást, kenést még kétszer megismételjük.
Végül újból kinyújtjuk 2 cm vastagságúra, megkenjük a tojással, késsel bekockázzuk a tészta tetejét. 4 cm átmérőjű pogácsákat szúrunk ki a tésztából (kb. 44-45 db).
Tepsibe sorakoztatjuk, fél órát még pihentetjük. Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés: Ez kézi dagasztással készült. – Ha géppel készül, akkor mindent csak bele kell tenni, semmit nem kell külön kikeverni! (Forrás: dszisza.blog)
(Recept variáció – kisebb adag)
Nagyon szép és finom is lehet!Profi munka!Gratulálok!
Terike, ennek nem lehet ellenállni, bekerult a receptkonyvembe, nagyon finom és gyonyoru!
Köszönöm! Lehet emelni a hozzávalókat.
Már nagyon kerestem egy jó krumplis pogácsa receptet, ez biztosan jó lesz! Elmentem a receptkönyvembe! Köszönöm!
Mentem én is,köszönöm!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.