· 1 dl tej
· 2 dkg élesztő
· 1 csipet cukor
· 1 evőkanál liszt
· 30 dkg burgonya
· 1 dl tejföl
· 15 dkg margarin
· 45 dkg liszt
· 1 db tojás
· 1 csapott evőkanál só
· 1 db tojássárgája a kenéshez
· liszt a nyújtáshoz
Elkészítés
Langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral és 1 evőkanál liszttel. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, puhára főzzük, leszűrjük a levét, és áttörjük. A margarint és a tejfölt belekeverjük a burgonyába, és langyosan a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk. Lágy tapintású, nem túl kemény tésztát készítsünk.
Meleg helyen 40 percig kelesztjük a tésztát, majd borítsuk lisztezett deszkára, nyújtsuk ki, néhányszor hajtsuk össze, és a végén nyújtsuk 2 cm vastagra. Szaggassunk belőle pogácsaszaggatóval közepes méretű pogácsákat. Tetejüket kenjük meg tojás sárgával, és kelesszük még 20 percig. Előmelegített, 190 °C-os sütőben 20 perc alatt készre sül.
Még forrón szedjük ki törlőpapírral bélelt tálba, és takarjuk le konyharuhával. Langyosan a legfinomabb.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.