60 dkg fott burgonya , 20 dkg liszt ,1/2 mk so , 1 tk hideg zsir. Meggyes gomboc: magozott meggy vagy befott ,,cukor,fahej. Epres gomboc: eper. Tetejere:9 ek zsemlemorzsa,6 ek olaj, 2 vanilias cukor. Porcukorral leszorjuk taalasal
meggyes gomboc toltelek:: kimagozott meggy,cukor,fahej
A magozott meggyett vagy a lecsepegtetett meggy befottet megszorjuk cukorral es keves fahejjal,majd felretesszuk.Elkeszitjuk a tesztat: 60 dkg fott krumplit villaval osszetorjuk es hozzaadjuk a lisztet ,sot,zsirt es jolosszegyurjuk a tesztat.3 reszre osztom: 1. Epres gomboc, 2 meggyes gomboc es a 3- dik adag a nudlihoz. Elkeszitjuk a zsemlemorzsat. 9 ek zsemlemorzsat 6 ek olajon megpiritom ( nem egetem), majd 2 csomag vanilias cukorral izesitem. Elkeszitjuk a nudlit.a tesztabol ujjnyi vastag tesztat sodrunk enyhen lisztes feluleten,majd 2 ujjnyi szeles darabokra vagom.Egyenkent atsodorva bo forrasban levo vizben kifozzuk,majd zsemlemorzsaba forgatjuk.talba teve a tetejet porcukorral megszorjuk. Meggyes gomboc: a tesztabol kb dionyi golyokat formalok es kicsit kilapitva a kozepebe 1 lecsepegtetett cukros,fahejas meggyet teszek majd golyova formalom.bo forrasban levo vizben kifozom es zsemlemorzsaba forgatom.tetejere porcukrot szorok. Epres gomboc: szinten mint a meggynel eperrel megtoltott gombocokat formalok,majd bo forrasban levo vizben kifozom es zsemlemorzsaba forgatom,porcukorral megszorom. Kb 5-10 perc alatt keszre fozzuk adagonkent.Addig fozzuk mig feljon a viz tetejere.Gombocoknal mindig kiveszek 1 gombocot ellenorizni,hogy valoban elkeszult- e.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.