1 kg burgonya
1 evk só,
1 tojás
40 dkg liszt(,amennyit fel vesz)
1 sárgarépa,
1 gyökér
1 közepes vöröshagyma
1,5 dl étolaj
2 gerezd fokhagyma,
1 közepes burgonya.
1 csípet köménymag,1 babér levél
A burgonyát meghámozzuk,és apróra szeljük,és annyi vízben főzzük meg ,hogy a víz el lepje,és kicsi sót teszünk a főző lébe,és amikor kész ,le szürjük a burgonyát,és apróra törjük,,közben a zöldségeket meg tisztítottuk,és karikára szeltük,és az egyszem burgonyát fel szeltük kockára,és a másfél dl étolajat egy ,3 vagy 4 literes lábasba tesszük és a vöröshagymát apróra vágva az olajba tesszük,és meg dinszteljük,és közben hozzá adjuk a felaprított zöldségeket,és dinszteljuk még kicsit és egy evk őrölt piros paprikát teszünk még a dinsztelt zöldségre,és annyi vízzel engedjük fel,hogy bőven el lepje,és hozzá fogunk főzni,és amikor már pici híja,hogy teljesen puha a ződségünk,és ekkor tesszük bele a fűszereket,és a sót,és tovább lasú lángon főzzük,és a burgonyát amit össze törtünk,rá teszünk egy tojást,és annyi lisztett ,hogy jól formélható tészta legyen,és gombócokat készítünk,és a forrásban lévő levesbe tesszük a gombócokat eg időben,és még szűk nyolc tíz percig főzzük,és kész. ( lestyán ha van,nagyon jó illatot,és ízt kölcsönöz))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.