Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » 16 hónapos kortól recept » Burgonyás gombóc leves

felvitel dátuma: 2014-01-21 22:47:20       mai nézettség: 3       nézettség: 6055
részletes recept
Burgonyás gombóc leves
Hozzávalók 5 személyre:

1 kg burgonya
1 evk ,
1 tojás
40 dkg liszt(,amennyit fel vesz)
1 sárgarépa,
1 gyökér
1 közepes vöröshagyma
1,5 dl étolaj
2 gerezd fokhagyma,
1 közepes burgonya.
1 csípet köménymag,1 babér levél
 

 


 

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk,és apróra szeljük,és annyi vízben főzzük meg ,hogy a víz el lepje,és kicsi sót teszünk a főző lébe,és amikor kész ,le szürjük a burgonyát,és apróra törjük,,közben a zöldségeket meg tisztítottuk,és karikára szeltük,és az egyszem burgonyát fel szeltük kockára,és a másfél dl étolajat egy ,3 vagy 4 literes lábasba tesszük és a vöröshagymát apróra vágva az olajba tesszük,és meg dinszteljük,és közben hozzá adjuk a felaprított zöldségeket,és dinszteljuk még kicsit és egy evk őrölt piros paprikát teszünk még a dinsztelt zöldségre,és annyi vízzel engedjük fel,hogy bőven el lepje,és hozzá fogunk főzni,és amikor már pici híja,hogy teljesen puha a ződségünk,és ekkor tesszük bele a fűszereket,és a sót,és tovább lasú lángon főzzük,és a burgonyát amit össze törtünk, teszünk egy tojást,és annyi lisztett ,hogy jól formélható tészta legyen,és gombócokat készítünk,és a forrásban lévő levesbe tesszük a gombócokat eg időben,és még szűk nyolc tíz percig főzzük,és kész. ( lestyán ha van,nagyon illatot,és ízt kölcsönöz))

Szakács: Marika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*