Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Burgonyaperec

felvitel dátuma: 2019-05-10 16:06:52       mai nézettség: 2       nézettség: 544
részletes recept
Burgonyaperec
Hozzávalók 1 személyre:

1,50 -  2kg burgonya,
,
6 db egész tojás.
50 g élesztő,
kevés tej az élesztő felfuttatásához

Lehet kevesebet is sütni,
1 kg burgonya a tojás 5 db és élesztő 4 dkg.
Tojást nem kell sajnálni így nem szivja a tészta magába az olajat.

Ebből a hozzávalóból 20 db van!

Előkészületi idő: 120 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk feldaraboljuk, és 1 ev kanál sóval megfőzzük,
majd leöntjük róla a vizet és átnyomjuk burgonya nyomón, és hagyjuk teljesen kihűlni egy tálban.

Hozzáadjuk a tojásokat, az élesztő, és annyi lisztet, hogy a tészta lágy sem
és kemény se legyen.
Pereceket formálunk belőle, és hagyjuk  15 percet kelni, olajban kisütni első oldalát fedővel  a másik oldalát fedő nélkül.
Ezt lehet fogyasztani így sósan, de aki szereti az édeset akkor lehet lekvár, mogyorókrém, porcukor, kinek mi a szimpatikus.

A tojást nem kell kispórolni belőle így nem szívja tele a tészta magát olajal!

Ezt utólag írom én 30 cm csíkokat sodrok, olyan vastag mint a ki ujjunk és meg formálom.Magas peremű serpenyőbe 1 l olajat öntök, és annyi teszek a meleg olajba, hogy ne legyenek a tészták szorosan egymás mellet, és lebegjen az olajtetején.
Első oldalát fedővel sütöm, a másik oldalát fedőnélkül.

Szakács: IlonaB


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*