1 közepes nagyságú vöröshagyma
15 dkg póréhagyma
1 nagyobb sárgarépa
4 dkg füstölt szalonna
1 húsleveskocka
1 csipetnyi őrölt bors
só
80 dkg krumpli
4 pár virsli
4 evőkanál tejföl
1 csomó petrezselyemzöld
A hagymát nagyobb kockákra a póréhagymát és a sárgarépát karikára vágom.
Az apró kockára felvágott szalonnát félig kiolvasztom, beleteszem a hagymát a póréhagymát a sárga répát, üvegesre párolom, majd 1 liter vízzel felöntöm.Belemorzsolom a húsleveskockát és felmorzsolom. Kevés borsot teszek bele, s ha szükséges megsózom.
Közben meghámozom és 2 cm-es kockára vágom a krumplit, beleteszem a levesbe és megfőzöm. Amikor már puha, egy szűrőkanállal kiveszek a sűrűjéből. Ezt áttöröm, s ezzel sűrítem a levest.
A virslit külön vízbe főzöm meg Tálaláskor személyenként egy kanál tejfölt és 1 virslit teszek a levesbe. A tetejét megszórom petrezselyemzölddel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.