Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 2 szerda Áron, Ferenc névnapja

Főoldal » Zöldség étel receptek » Burgonyaleves virslivel

felvitel dátuma: 2013-04-12 21:15:26       mai nézettség: 1       nézettség: 3119
részletes recept
Burgonyaleves virslivel
Hozzávalók 4 személyre:

1 közepes nagyságú vöröshagyma
15 dkg póréhagyma
1 nagyobb sárgarépa
4 dkg füstölt szalonna
1 húsleveskocka
1 csipetnyi őrölt bors

80 dkg krumpli
4 pár virsli
4 evőkanál tejföl
1 csomó petrezselyemzöld

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A hagymát nagyobb kockákra a póréhagymát és a sárgarépát karikára vágom.
Az apró kockára felvágott szalonnát félig kiolvasztom, beleteszem a hagymát a póréhagymát a sárga répát, üvegesre párolom, majd 1 liter vízzel felöntöm.Belemorzsolom a húsleveskockát és felmorzsolom. Kevés borsot teszek bele, s ha szükséges megsózom.
Közben meghámozom és 2 cm-es kockára vágom a krumplit, beleteszem a levesbe és megfőzöm. Amikor már puha, egy szűrőkanállal kiveszek a sűrűjéből. Ezt áttöröm, s ezzel sűrítem a levest.
A virslit külön vízbe főzöm meg Tálaláskor személyenként egy kanál tejfölt és 1 virslit teszek a levesbe. A tetejét megszórom petrezselyemzölddel.

Szakács: barbi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*