fél kg burgonya
olaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zöldségleves kocka
1 liter víz
só, bors, esetleg majoranna, babérlevél
szalonna
tejföl
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, megdinszteljük kevés olajon. Közben megtisztítjuk és felkockázzuk a burgonyát. Az üvegesre pirított hagymára dobjuk, pár másodpercig együtt pirítjuk tovább, majd felöntjük 1 liter vízzel beletesszük a leveskockát, ízlés szerint tovább sózzuk, borsozzuk. Majoranna, babérlevél is kerülhet bele. Amikor a burgonya puhára főtt, botmixerrel pár perc alatt pépesítjük, majd rottyanásig újra tűzre tesszük. Közben a szalonnát megsütjük. Tányérra téve tejföllel és szalonnatöpörtyűvel tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.