nagyon guszta, de én vizes kézzel csinálnám a gombócokat, akkor sem ragad. jó ötlet ez a gombóc, ötletes levesbetét.
4 db burgonya,
2 dkg vaj,
1 tojássárgája,
5 dkg liszt,
só,
őrölt fekete bors,
petrezselyemzöldje+alaplének a jól bevált húslevesünk:)
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
4 db közepes áttört főtt krumplit összegyúrok 2 dkg vajjal, 1 tojás sárgájával, sóval, őrölt borssal, felaprított petrezselyemzöldjével, 5 dkg liszttel / attól függ, mekkorák a krumplik, aszerint megy hozzá több-kevesebb liszt, a lényeg, hogy ne ragadjon!/
Forrásban lévő vízbe, húslevesbe vagy zöldséglevesbe dobom a gombócokká formázott tésztát, kb.3-4 percre. Fontos, hogy mindig lisztes legyen a kezünk, így nem ragad hozzá!
nagyon guszta, de én vizes kézzel csinálnám a gombócokat, akkor sem ragad. jó ötlet ez a gombóc, ötletes levesbetét.
Köszi! Van, aki beolajozza a kezét, van, aki belisztezi és van, aki bevizezi!:)
Én ezt fagyi adagoló kanállal készítem. Próbáld ki. Hozzá sem érek a gombóchoz és sokkal gyorsabban elkészül.Az igaz, hogy nem egész hanem fél gombócok de ez a leves esztétikumát nem zavarja.Egyébként imádom az ilyen egyszerű de nagyszerű leveseket!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.