25 dkg burgonya
25 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 db tojás
1 ek olaj
csipet cukor
csipet só
olaj a sütéshez
A főtt burgonyát összetörjük, majd a liszttel, a tejben cukorral felfuttatott élesztővel, tojással, sóval jól összegyúrjuk, (ha szükséges pici tejet tehetünk még hozzá, lágyabb, de jól gyúrható tésztát kapjunk) az olajat beledolgozzuk, kicsit pihentetjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk, 5 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk, letakarva kelesztjük legalább fél órát.
160 fokra felmelegített bő olajban mindkét oldalát megsütjük.
Édesen és sósan is nagyon finom.
Sajttal megszórva, illetve porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
régi recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.