kb 6 adaghoz:
fél póréhagyma
1-2 ek vaj
80 dkg krumpli
4 dl főzőtejszín
1-1,2 liter húsleves alaplé (leveskockából is jó)
bors,
25 dkg bacon
A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk, és felkockázzuk.
A bacont kis darabkákra vágjuk, majd egy serpenyőben piros-ropogósra sütjük.
Egy nagy lábasban vajat hevítünk, rádobjuk a hagymát és kis lángon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a krumplit, felöntjük kb 7 dl alaplével, és közepesnél nagyobb lángon főzzük legalább 15-20 percig, míg a krumpli teljesen megfő.
Közben hozzáadunk kevés borsot, . Ha a krumpli puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, és még együtt főzzük rövid ideig.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.