Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Könnyű » Burgonya krémleves

felvitel dátuma: 2016-01-29 16:32:37       mai nézettség: 1       nézettség: 1606
részletes recept
Burgonya krémleves
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

 

1    kg Burgonya

1 tk tárkony

1    fej Hagyma

1    evőkanál Tejföl

1    tk

1 csipet bors

1 evőkanál vaj

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

A hagymát megpucoljuk,a lábasban megpirítjuk a vajon majd megsózzuk és kis lángra visszavéve hagyjuk dinsztelődni. Ezalatt meghámozzuk a krumplit és feldaraboljuk , majd feljebb vesszük a hagyma alatt a lángot és megfuttatjuk őket. Nem kell sokáig csinálni ezt, csak pár percig. Utána felengedjük a vízzel, hogy jól ellepje és kis lángon hagyjuk rotyogni 30 percig. Miután ellenőriztük hogy megfőtt  akkor  összeturmixoljuk.

Turmixolás után sűrű lesz a leves, nem kell megijedni, csak öntsük fel vízzel, és szabadon alakíthatjuk, milyen sűrűségű legyen . Most kerül bele a bors  a tárkony majd a  tejföl, és lehet utána ízesíteni.
Tálalás pirított  kenyérrel és sárgarépás leves gyönggyel ajánlott. Nálunk utóbbi volt.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*