Hozzávalók:
1 kg Burgonya
1 tk tárkony
1 fej Hagyma
1 evőkanál Tejföl
1 tk Só
1 csipet bors
1 evőkanál vaj
A hagymát megpucoljuk,a lábasban megpirítjuk a vajon majd megsózzuk és kis lángra visszavéve hagyjuk dinsztelődni. Ezalatt meghámozzuk a krumplit és feldaraboljuk , majd feljebb vesszük a hagyma alatt a lángot és megfuttatjuk őket. Nem kell sokáig csinálni ezt, csak pár percig. Utána felengedjük a vízzel, hogy jól ellepje és kis lángon hagyjuk rotyogni 30 percig. Miután ellenőriztük hogy megfőtt akkor összeturmixoljuk.
Turmixolás után sűrű lesz a leves, nem kell megijedni, csak öntsük fel vízzel, és szabadon alakíthatjuk, milyen sűrűségű legyen . Most kerül bele a bors a tárkony majd a tejföl, és lehet utána ízesíteni.
Tálalás pirított kenyérrel és sárgarépás leves gyönggyel ajánlott. Nálunk utóbbi volt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.