Tészta:
50 dkg finomliszt kb.
pici só
2-3 ek olaj
2-3 dl langyos víz kb.
Töltelék:
1egész tojás
500 g túró
1 nagy tejföl
2 ek olaj
só
feta sajt-ízlés szerint
A tölteléket összekeverjük,majd a hűtőbe tesszük. A liszteket összekeverjük, közepébe mélyedést teszünk. Ide tesszük az olajat, ezzel összekeverjük. A langyos vízbe tesszük a sót , majd apránként adagoljuk a liszthez. Közben gyúrjuk össze. Amikor a tészta összeállt, akkor kényelmesebben dagaszthatjuk ha a tálból kitesszük egy munkafelületre. Kb. 15 percig dagasztjuk, míg a tészta szép hólyagos, ruganyos nem lesz és a kezünkhöz sem ragad. A tésztát két felé vesszük és kigömbölyítjük. Egy szilikonos sütőpapírt zsírral/olajjal bekenünk bekenünk, rátesszük a tésztákat, majd megkenjük a tetejüket is. A sütőpapírt ráhatjuk és lezárjuk. 20-30 percig pihentetjük. Akkor a jó tészta, ha az ujjunkat belenyomva benne marad a nyoma.
A tészta kinyújtása/húzása következik. A konyhaasztalt egy tiszta abrosszal leterítjük és nagyon vékonyan lisztezzük. Az egyik tésztát kivesszük az asztal közepére tesszük és elkezdjük kézzel kilapogatni, majd alányúlva óvatosan a kezünkkel kihúzni. Ne ijedjünk meg, ha kiszakad, mert úgy is feltekerjük . Addig húzzuk a tésztát, míg nagyon vékony, átlátszó lesz. A vastag széleit levágjuk és meglocsoljuk bőven olajjal. Ezzel el is készült a házi yufka tésztánk. Most már készen a töltésre.A tölteléket a szélétől kb. 10 cm-re tegyük egy sorba,majd abrosz segítségével fölgöngyöljük 3-4 x,majd csiga formába csavarjuk-formázzuk.(mindig darabokba szórjuk,göngyölítjük,vágjuk a tésztát.)Olajozott tepsibe rakjuk, tetejét olajjal lekenjük,majd 200 fokon előmelegített sütőben sütjük.Amikor már majdnem kész:2dl tejbe teszünk pici sót, 1 ek vajat felforraljuk,majd leöntjük vele a Burekot. Visszateszük a sütőbe és addig sütjük még beissza a tejet 2-4 perc,majd kivesszük és lefedjük egy tepsivel 10 percre. Ivójoghurtal az IGAZI! Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.