Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » BUKTATORTA AHOGY ÉN CSINÁLTAM:

felvitel dátuma: 2012-03-25 15:34:02       mai nézettség: 1       nézettség: 4612
részletes recept
BUKTATORTA AHOGY ÉN CSINÁLTAM:
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:
500 g finomliszt búzacsirával
30 g élesztő
3 evőkanál porcukor
1 mokkáskanál
2 evőkanál olvasztott vaj
300 ml langyos tej

A töltelékhez:
250 g házi lekvár

A kenéshez:
1 db tojás sárgája

Előkészületi idő: 55 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

1.Az élesztőt a langyos tejnek kb egyharmad részével, csipet cukorral felfuttatjuk, majd beletesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába az összes hozzávalót a felfuttatott élesztővel együtt. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Dagasztás után még tovább hagyjuk kelni 40 percig.
2. Mikor megkelt, lisztezett asztalra borítjuk a tésztát, nyújtófával egy kb 30 cm-es sugarú körré nyújtjuk. Fánkszaggatóval, vagy üvegpohárral köröket szaggatunk ki belőle, 19 darabot.

3.Mindegyik közepébe teszünk egy diónyi nagyságú lekvárt.

4.Alul összecsípve a tésztát, gombócokat formázunk belőlük. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, és egymás után beletesszük a bukta gombócokat úgy, hogy az oldalukat szintén megkenjük olvasztott vajjal. Ez azért szükséges, mert így sülés után könnyen szétválnak a buktácskák. Ezután a tojás sárgájával lekenjük a buktasereget.

5.Betesszük a hideg sütőbe, hagyjuk kelni még 15 percig, majd a sütőt 190 fokra tenni és sütni 30 percig. /20 perc után papirt tenni a tetejére ne hogy megpiruljon nagyon./ Kicsit hűlni hagyjuk, majd porcukorral meghintve tálalhatjuk

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 március 25

Nagyon szép!!:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*