tetszik
250 gr finom liszt
250 gr rétesliszt
2 tojás sárgája
3 dl langyos tej,90 gr olvasztott vaj
5 dkg porcukor,csipet só
30 gr élesztő
Sütés álló lekvár
A lisztet keverő tálba teszem a cukorral a sóval együtt.picit elkeverem hogy a só ne érintkezzen majd az élesztővel.Rámorzsolom az élesztőt.A tejet langyosítom,a vajat megolvasztom.A tojás sárgáját bele ütöm a langyos tejbe és habverővel összekeverm.Ebbe teszem az olvasztott vajat,így nem kell külön-külön a hozzávalókat adagolni.Ezután elkezdem dagasztani a tésztá.A fent említettekre figyelni kell,hogy tényleg rendesen ki legyen dolgozva a tészta!!kb egy órán keresztül meleg helyen kelesztem.
Kinyújtom a megkelt tésztát,igyekszem minnél szögletesebbre és ezután felosztom "találom"és nagyság szerinti kockákra.Én közepes buktácskákat csináltam,és így lett 16 db!A közepére halmozom a lekvárt,és szépen feltekerem,és a széleit lezárom az ujjaimmal.Ha mind megvan,akkor kikent,lisztezett tepsiben hagyom még fél órát pihenni!olvasztott vajjal megkenjük sütés elött.165 fokon sütöm kb 20 percig amig a bukták szépen feljönnek,összenőnek,ezután fentebb veszem a sütési hőfokot 190fokra,és így sütöm készre!!
Ez a tészta nagyon lágy,úgy tűnhet hogy lisztet igényel még.de nem szabad hozzá adni .csak lisztezett deszkán dologzni vele.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.