Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Bukta

felvitel dátuma: 2013-10-14 18:40:07       mai nézettség: 1       nézettség: 1123
részletes recept
Bukta
Hozzávalók 8 személyre:

250 gr finom liszt

250  gr rétesliszt

2 tojás sárgája

3 dl langyos tej,90 gr olvasztott vaj

5 dkg porcukor,csipet

30 gr élesztő

Sütés álló lekvár

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A lisztet keverő tálba teszem a cukorral a sóval együtt.picit elkeverem hogy a ne érintkezzen majd az élesztővel.Rámorzsolom az élesztőt.A tejet langyosítom,a vajat megolvasztom.A tojás sárgáját bele ütöm a langyos tejbe és habverővel összekeverm.Ebbe teszem az olvasztott vajat,így nem kell külön-külön a hozzávalókat adagolni.Ezután elkezdem  dagasztani a tésztá.A fent említettekre figyelni kell,hogy tényleg rendesen ki legyen dolgozva a tészta!!kb egy órán keresztül meleg helyen kelesztem.

Kinyújtom a megkelt tésztát,igyekszem minnél szögletesebbre és ezután felosztom "találom"és nagyság szerinti kockákra.Én közepes buktácskákat csináltam,és így lett 16 db!A közepére halmozom a lekvárt,és szépen feltekerem,és a széleit lezárom az ujjaimmal.Ha mind megvan,akkor kikent,lisztezett tepsiben hagyom még fél órát pihenni!olvasztott vajjal megkenjük sütés elött.165 fokon sütöm kb 20 percig amig a bukták szépen feljönnek,összenőnek,ezután fentebb veszem a sütési hőfokot 190fokra,és így sütöm készre!!

 

Ez a tészta nagyon lágy,úgy tűnhet hogy lisztet igényel még.de nem szabad hozzá adni .csak lisztezett deszkán dologzni vele.

Szakács:


Film link: http://barkasuti.blogger.hu/kereses

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 margo64varadi@gmail.com 2013 október 14

tetszik

0/10 váradi tamásné 2013 október 14

tetszik

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*