Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Bukta *

felvitel dátuma: 2014-08-05 16:57:39       mai nézettség: 1       nézettség: 1509
részletes recept
Bukta *
Hozzávalók 6 személyre:

25 dkg finomliszt

25 dkg félfogós liszt vagy rétesliszt

3 teáskanál cukor

3 kiskanál

1 vanília cukor

1 egész tojás

1 dl olaj

1 egész élesztő

3,5 dl tej-langyos-

-meggydzsem

-barack dzsem

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

 

A tejet langyosítsd fel, keverj hozzá 3 tkcukrot, és morzsold bele az élesztőt. A liszthez add hozzá a vanília cukrot, a 3 kiskanál sót,az olajat és a tojást. Végül öntsd hozzá a felfuttatott élesztőt, és gyúrd össze a tésztát. Amikor összeállt, takard le, és meleg helyen, nagyjából egy fél óra alatt keleszd duplájára.

 

Amikor megkelt, lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagságúra. Késsel vágj ki belőle egyforma kockákat, majd kanalazz lekvárt a közepükre. Ezután tekerd fel a tésztadarabokat, a végeket pedig alaposan nyomkodd össze, nehogy a lekvár kifolyjon.(én gombóc alakura formáztam)majd kelesztem még fél órát.A buktákat 1 egész tojással pici tej keverékével lekenjük.

Told be őket a hideg sütőbe, hogy addig is, míg az bemelegszik, keljenek még egy keveset. 180 fokon süsd a buktát nagyjából 30 percig. Akkor jó, ha már aranybarnák.Nagyon finom !!!!

 

Szakács:


Film link: https://www.facebook.com/Krisztina-Konyh%C3%A1ja-1656182284649978/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*