Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Bujtatott fasírt

felvitel dátuma: 2011-06-30 08:23:21       mai nézettség: 1       nézettség: 3057
részletes recept
Bujtatott fasírt
Hozzávalók 5 személyre:

0,5 kg darált sertéshús

1 db zsemle

1 db nagy hagyma

4-5 cikk fokhagyma

1 csokor petrezselyemzöld

1 tojás

1 db zöldpaprika

pirospaprika

bors

6 db öklömnyi krumpli

3 dkg vaj

1/2 dl tej

5 dkg trapista sajt

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 90 perc

Elkészítés:

A hagymákat megdinszteljük, mikor jónak gondoljuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a borsot és a pirospaprikát.

Pár perces hülés után hozzáöntjük a darált húshoz, beletesszük az előzőleg beáztatott és kicsavart zsemlét, majd a tojást. Sózzuk és alaposan összedolgozzuk.

Egy tepsi aljára bevagdosott füstölt szalonna csíkokat teszünk /hogy ne ragadjon le a hús/ és erre tesszük a cipó formájúra alakított húsmasszát.

A tetejét ritkásan beborítjuk  zöldpaprika csíkokkal.

Betakarjuk alufóliával és mehetsütőbe 45 percre.ezután levesszük a fóliát, egy negyedórára visszatesszük a sütőbe, hogy egy kis sült szint kapjon.

Mikor ez kész, akkor a tepsiből óvatosan leöntjük az időközben kisült zaftot és a közben megfőzött és tejjel vajjal egy kis sóval kikavart krumplipürét a fasírozottra kenjük. Szépen elsimítjuk, ráreszeljük a trapista sajtot, meglocsoljuk a leöntött zafttal és egy pár vajdarabkát szórunk a reszelt sajtra. Visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*