0,5 kg darált sertéshús
1 db zsemle
1 db nagy hagyma
4-5 cikk fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 tojás
1 db zöldpaprika
pirospaprika
bors
só
6 db öklömnyi krumpli
3 dkg vaj
1/2 dl tej
só
5 dkg trapista sajt
A hagymákat megdinszteljük, mikor jónak gondoljuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a borsot és a pirospaprikát.
Pár perces hülés után hozzáöntjük a darált húshoz, beletesszük az előzőleg beáztatott és kicsavart zsemlét, majd a tojást. Sózzuk és alaposan összedolgozzuk.
Egy tepsi aljára bevagdosott füstölt szalonna csíkokat teszünk /hogy ne ragadjon le a hús/ és erre tesszük a cipó formájúra alakított húsmasszát.
A tetejét ritkásan beborítjuk zöldpaprika csíkokkal.
Betakarjuk alufóliával és mehet a sütőbe 45 percre.ezután levesszük a fóliát, egy negyedórára visszatesszük a sütőbe, hogy egy kis sült szint kapjon.
Mikor ez kész, akkor a tepsiből óvatosan leöntjük az időközben kisült zaftot és a közben megfőzött és tejjel vajjal egy kis sóval kikavart krumplipürét a fasírozottra kenjük. Szépen elsimítjuk, ráreszeljük a trapista sajtot, meglocsoljuk a leöntött zafttal és egy pár vajdarabkát szórunk a reszelt sajtra. Visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.