Nagyon sokféle pizzát ettem, de ilyet még nem, guszta nagyon.
A tésztához:
50 dkg finom liszt
3 dkg élesztő
2 ek. olíva olaj
1 dl tej
csipet só
csipet cukor
2 dl langyos víz
1 ek. joghurt
A feltéthez:
½ kg csirkemáj
2 fej vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
majoránna
étolaj
30 dkg reszelt trappista sajt
1 dl ketchup
4 db paradicsom
2 db hegyes erős paprika
Előkészítés:Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk majd a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát és egy órát meleg helyen kelesztjük. A hagymákat félbe vágjuk majd vékonyan leszeleteljük. A paprikákat és a paradicsomot karikákra vágjuk. A csirkemájat csíkokra vágjuk.
Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rádobjuk a májat,sózzuk,borsozzuk,megszórjuk egy csipet majoránnával és gyorsan nagy lángon átpirítjuk majd hozzáadjuk a ketchupot. A tésztát kinyújtjuk és kiolajozott tepsibe tesszük. Ráterítjük a májas ragut majd elosztjuk rajta a paprika és paradicsom karikákat. Megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.