Jól néz ki!
1 kg csirkeszárny
só
őrölt fekete bors
szárnyas fűszerkeverék
chilipor
A páchoz:
10 dkg margarin
1 dl tabascó vagy chili szósz
őrölt fehér bors
2-3 gerezd fokhagyma
A mártogatóshoz:
15 dkg kéksajt / rokfort,márvány sajt /
1 dl tejföl
1 dl majonéz
őrölt fehér bors
só / ha szükséges /
pár csepp citromlé
"Köretnek"
zellerszár,újhagyma:
Előkészítés:A szárnyakat megtisztítjuk,a forgóknál elvágjuk.A szárnyvégeket félre tesszük./levesbe pl./A többi részt befűszerezzük chilivel,borssal,sóval,szárnyas fűszerrel.A mártogatóshoz:A kéksajtot villával szétnyomkodjuk,elkeverjük a tejföllel,majonézzel,borssal,citromlével és csipet sóval.
Elkészítés:A csirkeszárnyakat forró olajban vagy a sütőrácson pirosra sütjük.Én sütőzacskóba tettem így szép piros lett de nem száradt ki.A vajat felolvasztjuk,elkeverjük a chili szósszal,borssal,fokhagymával megkenjük vele a kisült csirkeszárnyakat.
A csípős szárnyakat a mártogatóssal,zeller szárral és az újhagymával /ezt csak én tettem mellé /tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.