Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » Hús ételek / baromfi recept » Buffalo csirkeszárnyak kéksajt mártogatóssal

felvitel dátuma: 2011-11-13 10:03:30       mai nézettség: 1       nézettség: 5828
részletes recept
Buffalo csirkeszárnyak kéksajt mártogatóssal
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg csirkeszárny

őrölt fekete bors

szárnyas fűszerkeverék

chilipor

A páchoz:

10 dkg margarin

1 dl tabascó vagy chili szósz

őrölt fehér bors

2-3 gerezd fokhagyma

A mártogatóshoz:

15 dkg kéksajt / rokfort,márvány sajt /

1 dl tejföl

1 dl majonéz

őrölt fehér bors

só / ha szükséges /

pár csepp citromlé

"Köretnek"

zellerszár,újhagyma:

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

Előkészítés:A szárnyakat megtisztítjuk,a forgóknál elvágjuk.A szárnyvégeket félre tesszük./levesbe pl./A többi részt befűszerezzük chilivel,borssal,sóval,szárnyas fűszerrel.A mártogatóshoz:A kéksajtot villával szétnyomkodjuk,elkeverjük a tejföllel,majonézzel,borssal,citromlével és csipet sóval.

Elkészítés:A csirkeszárnyakat forró olajban vagy a sütőrácson pirosra sütjük.Én sütőzacskóba tettem így szép piros lett de nem száradt ki.A vajat felolvasztjuk,elkeverjük a chili szósszal,borssal,fokhagymával megkenjük vele a kisült csirkeszárnyakat.

A csípős szárnyakat a mártogatóssal,zeller szárral és az újhagymával /ezt csak én tettem mellé /tálaljuk.

étvágyat kívánok hozzá!

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 tothneevi 2012 február 9

Jól néz ki!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*