Hozzávalók:
Tészta: 35 dkg liszt,10 dkg porcukor,15 dkg vaj vagy ráma, 1 egész tojás + 1 sárgája, ½ kávéskanál szódabikarbóna
Töltelék:
15 dkg kristálycukor,1/2 liter tej, 3 evőkanál rétesliszt, 20 dkg vaj vagy ráma, 2 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A puha vajat vagy rámát elmorzsoljuk a szódabikarbónával elkevert liszttel, azután tojással, cukorral és annyi tejföllel, hogy a tésztával könnyen dolgozhassunk összegyúrjuk. Kettéosztjuk, cipókat formálunk, és 30 percig pihentetjük. 30x36 zsírozott, lisztezet tepsi hátán sütjük a kettő lapot. Mikor a lap kihűlt az alábbi töltelékkel megtöltjük, és a tetejét csokival bevonjuk.
Töltelék:
15 dkg kristálycukrot egy nagyobb edényben barnára pirítjuk, felöntjük ¼ liter tejjel, és addig kavargatjuk míg a cukor teljesen elolvad, Folyamatosan kevergetve beleöntjük a 1/4 liter tejben elkevert lisztet, és sűrűre főzzük, kihűtjük, a 15 dkg vajat 2 ek porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt masszával habosra keverjük. Rákenjük a kihűlt tésztára, és betakarjuk a másik lappal. Olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.
Egy éjszaka pihentetjük másnap szeleteljük!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.