Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Budai szelet

felvitel dátuma: 2018-05-31 16:55:41       mai nézettség: 1       nézettség: 566
részletes recept
Budai szelet
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók:

Tészta: 35 dkg liszt,10 dkg porcukor,15 dkg vaj vagy ráma, 1 egész tojás + 1 sárgája, ½ kávéskanál szódabikarbóna

Töltelék:

15 dkg kristálycukor,1/2 liter tej, 3 evőkanál rétesliszt, 20 dkg vaj vagy ráma, 2 evőkanál porcukor

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

A puha vajat vagy rámát elmorzsoljuk a szódabikarbónával elkevert liszttel, azután tojással, cukorral és annyi tejföllel, hogy a tésztával könnyen dolgozhassunk összegyúrjuk. Kettéosztjuk, cipókat formálunk, és 30 percig pihentetjük. 30x36 zsírozott, lisztezet tepsi hátán sütjük a kettő lapot. Mikor a lap kihűlt az alábbi töltelékkel megtöltjük, és a tetejét csokival bevonjuk.

Töltelék:

15 dkg kristálycukrot egy nagyobb edényben barnára pirítjuk, felöntjük ¼ liter tejjel, és addig kavargatjuk míg a cukor teljesen elolvad, Folyamatosan kevergetve beleöntjük a 1/4  liter tejben elkevert lisztet, és sűrűre főzzük, kihűtjük, a 15 dkg vajat 2 ek porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt masszával habosra keverjük. Rákenjük a kihűlt tésztára, és betakarjuk a másik lappal. Olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.

Egy éjszaka pihentetjük másnap szeleteljük!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*