Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 8 csütörtök Mihály, Győző névnapja

Főoldal » Budai kifli

felvitel dátuma: 2011-11-12 15:45:51       mai nézettség: 1       nézettség: 4012
részletes recept
Budai kifli
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

1 kocka éleszto

1 dl tej

1 kk cukor

1/2 kg rétesliszt

1/4 kg margarin

pici

 

A toltelékhez:

darált dió

porcukor

tej

 

Kenéshez:

tojás

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Az élesztot 1 dl langyos édes tejbe morzsoljuk, melyben elozoleg feloldottunk 1 kk cukrot, majd lefedve, langymeleg helyen kovásszá érleljuk. Ha megkelt, osszegyúrjuk fél kg rétesliszttel, negyed kiló margarinnal, pici sóval.

A dióból a porcukorral és tejjel kozepesen édes, suru tolteléket készítunk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kb. 10X10 cm-es kockákra vágjuk, és minden kockára kb. 1 ek tolteléket helyezunk. Átlós irányban osszehajtjuk 2 csucskét egymáson, az elvékonyodó szárakat osszenyomva behajlítjuk kifli formára.

A kiflik tetejét megkenjuk tojással, majd kelesztés nélkul, meleg sutoben 180-200 fokon sutjuk, kb. 15-20 perc alatt kész.

 

TIPP: A toltelék lehet még édes túrókrém, suru lekvár, vagy lekvár és dió keveréke is. Ha gesztenyével toltjuk, a gesztenyemasszát kevés tejjel-rummal kissé puhítani kell. Nagyon finom, ha sonkával toltjuk, de akkor a tésztába tegyunk 1 kk sót.

 

(Eredeti recept: extra.hu)

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 berei emilia 2013 január 27

szerintem nagyon nagyon finom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*