szerintem nagyon nagyon finom
A tésztához:
1 kocka éleszto
1 dl tej
1 kk cukor
1/2 kg rétesliszt
1/4 kg margarin
pici só
A toltelékhez:
darált dió
porcukor
tej
Kenéshez:
tojás
Az élesztot 1 dl langyos édes tejbe morzsoljuk, melyben elozoleg feloldottunk 1 kk cukrot, majd lefedve, langymeleg helyen kovásszá érleljuk. Ha megkelt, osszegyúrjuk fél kg rétesliszttel, negyed kiló margarinnal, pici sóval.
A dióból a porcukorral és tejjel kozepesen édes, suru tolteléket készítunk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kb. 10X10 cm-es kockákra vágjuk, és minden kockára kb. 1 ek tolteléket helyezunk. Átlós irányban osszehajtjuk 2 csucskét egymáson, az elvékonyodó szárakat osszenyomva behajlítjuk kifli formára.
A kiflik tetejét megkenjuk tojással, majd kelesztés nélkul, meleg sutoben 180-200 fokon sutjuk, kb. 15-20 perc alatt kész.
TIPP: A toltelék lehet még édes túrókrém, suru lekvár, vagy lekvár és dió keveréke is. Ha gesztenyével toltjuk, a gesztenyemasszát kevés tejjel-rummal kissé puhítani kell. Nagyon finom, ha sonkával toltjuk, de akkor a tésztába tegyunk 1 kk sót.
(Eredeti recept: extra.hu)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.