Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Bucik - kicsi, nagy

felvitel dátuma: 2011-06-12 20:56:14       mai nézettség: 1       nézettség: 1996
részletes recept
Bucik - kicsi, nagy
Hozzávalók 4 személyre:
  • 60 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál tejpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 1 tojás sárgája
  • 2,3-2,5 dl víz
  • 2 dkg élesztő

Kenéshez: 1 db tojás

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A lisztet kelesztő tálba szitáljuk, összekeverjük a tejporral, sóval, cukorral. Beletesszük a tojásokat és a langyos vízben elkevert élesztőt. Jól összedolgozzuk. (Kézi dagasztással.) A duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett deszkára/munkalapra borítjuk. Kettévágjuk, az egyiket még négy részre.
Először gömbölyűre formázzuk, pihentetjük 10 percig.

A négy kisebb darabot kézzel meglapítgatjuk, majd a két oldalát behajtjuk, lenyomkodjuk, majd a felső részt a feléig hajtjuk, lenyomkodjuk, és lefele görgetjük, kicsit megnyomkodva. A végét is „odaragasztjuk” és ez lesz az alja. – A nagyobb darabbal is hasonlóan járunk el, csak egy kis vekni kenyérhez hasonló formát alakítunk ki.

Sütőpapírral/megkent-lisztezett tepsire tesszük, duplájára kelesztjük. Ollóval/késsel > alakú vágásokat csinálunk, illetve a veknit csak bevágjuk. Felvert tojással megkenjük a bucikat és előmelegített sütőben 180 fokon, 20 percig sütjük.

Megjegyzés: Szendvicsnek is lehet adni, a veknit kenyér helyett készítem. Puha, finom, nem szárad meg. – Az eredeti receptben 10 db-ra osztjuk a tésztát, kisebbet lesznek, és gépben készül.

(Köszönet Limara: Molnárka tészta receptjéért.)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*