csibetoltelék ( 2 zsemle, 2 tojás, 1 kk reszelt voroshagyma, 2 ek olaj, petrezselyemzold, majoránna, só, torott bors)
8 szelet sertésborda
5 dkg vaj vagy 2 ek olaj
5 dkg reszelt sajt (ez el is maradhat)
só
A jól kivert, besózott hússzeleteket a zsiradékon vagy roston, illetve teflonedényben zsiradék nélkul mindkét oldalukon kisutjuk. Tuzálló tálban egymás mellé ultetjuk, mindegyikre 1-1 púpos halom tolteléket nyomunk, és - ha szeretjuk - meghinthetjuk kevés reszelt sajttal is, de anélkul is finom.
Ha zsiradékon sutottuk a húst, az egészet leontjuk a pecsenyelével, ha zsiradék nélkul, akkor mindegyik megrakott hús tetejére borsónyi vajat vagy pár csepp olajat teszunk. A sutoben felso lángon addig sutjuk, amíg a toltelék át nem sult, és a teteje szép piros lett. (Készulhet borjúhúsból is.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.