Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Buborékos dióskalács

felvitel dátuma: 2012-03-03 10:44:38       mai nézettség: 2       nézettség: 2723
részletes recept
Buborékos dióskalács
Hozzávalók 6 személyre:

30dkg sima liszt

15dkg rétesliszt vagy BL 80-as liszt

1db tojás,

csipet szódabikarbóna/,,vagy az eredeti recept szerint aszkorbinsav/,de én csavartam bele citromlét.

6dkg porcukor,1dl tejszín vagy 1 dl tejföl,

csipet

1,5 dl langyos tej, 2 dkg élesztő,- nem kell felfuttatni!

 Töltelék:15dkg dió vagy mák

15dkg simaliszt

15dkg porcukor

1dl tej

0,5dl narancs vagy citromlé/ezek hiányában 0,5dl tej még/

reszelt citrom vagy narancshéj,

1 tk.sütőpor

Előkészületi idő: 100 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Az anyagokat vagy dagasztógépbe öntjük és az elvégzidagasztást,vagy tálba öntjük a száraz anyagokat , az élesztőt langyos cukros tejben elkeverem,nem kell felfuttatni , beleteszem a tejszínt vagy a tejfölt és az 1 db tojást , összegyúrjuk  a többi alapanyaggal és kézzel bedagasztjuk. Kelesztőtálban megkelesztjük úgy 40-45 perc alatt.

Ekkor kezdjük el a töltelék összeállítását.

A hozzávalókat kimérjük és összekeverjük.

A megkelt tésztát deszkára borírjuk és 16 egyforma bucikat kimárünk.Ezeket egyenként árgyúrjuk,majd kézzel kocka négyzet alakra kihúzzuk és beletöltünk egy kanál tölteléket és mint a gombocot megformázzuk.Összefogjuk a sarkokat összenyomjuk és finoman gombóccá formáljuk.

Egy magasabb falú tepsibe sütőpapírt teszünk,én egy kicsit mindig megolajozom,biztos ,ami biztos,hogy szépen leváljon majd róla .A  gombócokat szépen sorba belerakjuk, 8 db egyszer és a tetejére kicsit elcsúztatva a másik 8 dbhogy az alsó sor közé essenekrárakott gombócokletakarjuk és egy órát kelesztjük , majd megkenjük tojássalmegszórjuk durva mákkal vagy dióval és 170 fokos előmelegített sütőbe ,kb 40 perc alatt megsütjük. Félidőben tegyünk  fóliátnehogy megégjen a teteje.

Rácsra borítjuk , kihűtjük és leporcukrozzuk.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=6448

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*